tag:blogger.com,1999:blog-8205691849704666640.post1994483303484501547..comments2023-10-29T08:27:53.444+01:00Comments on Himmel, se Havet!: Sifkas surdej.Sifkahttp://www.blogger.com/profile/16091110406207427300noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8205691849704666640.post-23350728326837834572007-11-21T23:12:00.000+01:002007-11-21T23:12:00.000+01:00Tak for hjælpen, Poul:)Tak for hjælpen, Poul:)Sifkahttps://www.blogger.com/profile/09584477953625034248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8205691849704666640.post-39096890977036898582007-11-21T22:51:00.000+01:002007-11-21T22:51:00.000+01:00Du kan sagtens lave din egen surdej, og den oprind...Du kan sagtens lave din egen surdej, og den oprindelige opskrift på surdej er uden gær.<BR/><BR/>Den består i al sin enkelthed i at blande hvedemel med vand, (lige dele af hver, ikke i vægt, men i rummål) og lade det stå lunt til det syrner.<BR/><BR/>Her er hvad du gør:<BR/><BR/>Hvedesurdej:<BR/><BR/>Dag 1: <BR/>Lige dele hvedemel og vand blandes (fx. 1 + 1 dl). Man kan bruge kildevand for at undgå evt. uheldig indflydelse fra bakterier og svampe i hanevand. Der lægges låg over surdejen som stilles i microovnen med lyset tændt. <BR/>Dag 2: <BR/>Samme blanding som dag 1 laves endnu engang og iblandes derefter surdejen fra dag 1. <BR/>Dag 3: <BR/>Samme procedure som dag 2. <BR/>Dag 4: <BR/>Nu er surdejen klar til brug. Den første bagning er sjældent perfekt, men allerede fra anden bagning er der garanti for succes. <BR/>Brug 2-3 dl surdej pr. kg mel til bagning og foder resten af surdejen i dit surdejsglas med 2 dl vand og 2 dl mel. Så har du igen surdej klar til næste bagning.<BR/>Skal fodres ind imellem.<BR/>Surdej opbevares i køleskabet.<BR/><BR/>For god ordens skyld, her er en opskrift på Rugbrødssurdej:<BR/><BR/>Bland 2 1/2 dl kærnemælk (eller yoghurt naturel) med 1 tsk salt og 2 1/2 dl rugmel. Tildæk og stil blandingen på fyret eller i microovnen med lyset tændt (eller et andet lunt sted) i 4-6 dage til blandingen "bobler" og lugter syrligt. Surdejen er nu klar til brug.<BR/>Rugbrødssurdej kan holde sig ca 3 uger i køleskabet.<BR/><BR/>God fornøjelse.<BR/><BR/>PoulAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8205691849704666640.post-31077437782365148392007-11-07T16:00:00.000+01:002007-11-07T16:00:00.000+01:00Er det ikke muligt at lave en surdej uden gær. Min...Er det ikke muligt at lave en surdej uden gær. Min datter tåler ikke gær.<BR/><BR/>Hilsen DorteAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8205691849704666640.post-50020116195591451002007-05-28T13:51:00.000+02:002007-05-28T13:51:00.000+02:00Venter spændt på resultatet, hvis det er godt - sm...Venter spændt på resultatet, hvis det er godt - smider du så opskriften ud på bloggen????Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8205691849704666640.post-33077580164973308922007-05-28T13:33:00.000+02:002007-05-28T13:33:00.000+02:00Dejen er i en glasskål, som dejen så har plettet. ...Dejen er i en glasskål, som dejen så har plettet. Det kan ellers godt være lidt kedeligt at se på sådan noget surdej.Sifkahttps://www.blogger.com/profile/09584477953625034248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8205691849704666640.post-66081000256165387352007-05-28T12:54:00.000+02:002007-05-28T12:54:00.000+02:00flot billede af en surdej :-)Er det en glasskål, e...flot billede af en surdej :-)<BR/>Er det en glasskål, eller er det dejen, som laver de flotte pletter?HANNEhttps://www.blogger.com/profile/10880079420386962816noreply@blogger.com