torsdag den 24. maj 2007

Tagine med venstre hånd på ryggen - næsten.

Man tager en tur med ispose og panodil og så går man i køkkenet og bruner den økologiske oksesteg, man købte i forgårs med 50% nedslag i prisen. Sidste anvendelsesdag er lige op over, så den SKAL bruges i dag, ellers er det jo spild af både penge og godt kød.

Man tager så sin gode kniv og får gjort kål på en håndfuld abrikoser, et par rødløg, en aubergine, nogle fed hvidløg, en håndfuld persille og en citron. Kikærterne ligger kogt og klar i fryseren, så det er nemt nok. Derefter transporterer man det hele inde på spisebordet og fotograferer det, mens nattegudinden undrende ser til.

Tilbage i køkkenet, roder man alle grøntsagerne sammen og smækker stegen oveni. Man pudrer grundigt med paprika. kanel, salt og peber. Tilsidst smides en håndfuld letstegte orangefarvede flasketomater ved siden af stegen, og resterne af Bjørnens hyldeblomstsaft hældes ved.Låg på taginen og ind med den i en kold ovn, der stilles på 200 grader.

Derefter kan man ømme sig i ca. 2 timer, mens man nyder duften, der langsomt breder sig i hjemmet.

5 kommentarer:

Deborah sagde ...

Nej hvor ser det RIGTIG godt ud!!! Dejlige billeder. Bon appetit og god bedring!!

judith sagde ...

Og duften er nogle gange noget af det beste, det at glæde sig til at det er færdig. Det ser rigtig godt ud:-)

Lene sagde ...

Kære Sifka, det er først nu jeg har haft tid til at gå på blogbesøg. Hvor var det heldigt du ikke kom mere til skade, du er da en ferm kok, når du kan lave så lækker en ret med en hånd. God bedring

Kontorchefen sagde ...

Sikke da et smukt fad og dug.

Sifka sagde ...

Jeg får svaret lidt sent og jeg har det meget bedre nu og maden var så lækker!

Kontorchef, tag dig sammen :-) jeg mener, James Bond og sådan en kommentar?! ;-)