Kompot med næsehorn.
Jeg tyede til fru Plum. Hun har skrevet en dejlig kogebog om al det søde. Kan anbefales. Hun og denne bloggers kommentar inspirerede mig til følgende:
Rabarberstilke skåret i stykker, ikke for små og ikke for store. Op i bradepanden. Næsehornsingefær skrælles og skives tyndt. En citron skives og der smides lige tre fire styks stjerneanis oveni det hele. Drysses tæt og godt med Muskovado og lys rørsukker.
Lige inden ovnlågen klappes i, gribes jeg af indskydelse og smider et par skiver rød grape i kvarter med. Ovnen er kold og termostaten stilles på 150 grader. Nu spises og blogges der indtil det begynder at dufte. Så kigger jeg lige ind i kompotovnen engang i mellem.
6 kommentarer:
Fænomenale billeder - mon du ikke i virkeligheden kogebogsbilledfotograf?
Lyder som en udsøgt kompot, nu skal jeg vist på jagt efter rabarber - det er sådan det eneste, der ikke er til salg langs alle veje på disse kanter.
Uhmmmmm, det ser vel nok dejligt ud, sådan et klat kunne jeg godt sætte til livs sammen med en kold klump vanilleparfait.
Jeg laver ikke rabarberkomplot, men hyldesaft i aften, Laura plukkede en kæmpe pose i eftermiddags, da hun tågede rundt ude på engen.
Det er nu heller ikke så værst med sådan et koldt glas hyld :-)
Rabarber laver jeg alt for lidt af. Måske skulle jeg få fat i nogle her i weekenden
Husejer:Jeg takker for en fed kompliment:)
Anne:Jeg må ha' kløerne i nogle hyldeklaser, bli'r nødt til at prøve at lave saft!
Marianne:Rabarber er godt :)
Hva mæ at lave din egne kogebog .. med egne billeder .. det ser jo hammer lækkert ud hver gang :o)
Dyss:Det var måske en ide og især hvis jeg køber nyt kamera:)
Send en kommentar