søndag den 17. juni 2007

Sol & chokolade.

Jeg har prøvesmagt kiksekagen og jeg har spist et halvt stykke. Den anden halvdel ses på billedet. Det smager formidabelt, og den smelter mellem fingrene og på tungen, som dug for solen.

Jeg har en kæmpestak rabarber stående og jeg bli'r nødt til at ovnbage en gang kompot inden i aften, hvor kagen skal testes for alvor. Jeg er nemlig overbevist om at en syrlig, let stikkende kompot, vil bringe tingene op på rette niveau.

Barndommens to skiver er en saga blot, én skive vil være mere end rigeligt. Og så en opskrift:

KIKSEKAGE.

200 gr af den allerbedste chokolade

250 gr usaltet smør

1 dl sigtet flormelis

1 bæger past. æggeblomme, (indeholde 2 æggeblommer)

1 pakke vanillekiks, helst firkantede, men runde går an, hvis de deles midt over med en kniv.

Chokoladen smeltes i vandbad. Blødt smør og flormelis røres sammen. Æggeblommer tilsættes og den let afkølede chokolade vendes i.

Nu kikses kagen i lag. Jeg brugte en sandkageform foret med bagepapir og startede med et lag chokolade i bunden, derefter kiks og så fremdeles. Der skal afsluttes med et chokoladelag.

Jeg gav den et drys kokos som afslutning, men jeg forestiller mig, at strimlet appelsin- eller citronskal også vil være godt. Formen kyles på køl og skal stå mindst tre timer.

Jeg har brugt Marbou Premium mørk orangechokolade. Den er udemærket, men sådan 'la-la, på grænsen sød', så en anden gang vil jeg nok satse på en mørkere, dybere udgave med højere kakaoprocent.

3 kommentarer:

Marianne/København sagde ...

Den ser møj modbydelig og lækker ud. Jeg tror du har ret i det med rabarber ville klæde den godt. Men rabarber passer jo til ALT!

Husejer sagde ...

Den er jo et kunstværk. Jeg synes også at rabarberkompot til lyder fantastisk - mest fordi jeg faktisk ikke er den store chokoladespiser ;)

lifeondyssen sagde ...

Mums den ser lækker lækker ud og det lyder fantastisk med rabarber kompot til .. jeg vil straks lave kopi af opskriften .. tak for den Sifka ;o)