lørdag den 25. august 2007

Et bid bedre.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal tro. Forleden dag var jeg i embeds medfør ude at betræde noget græs et sted i nærheden. For tredje gang oplevede jeg, at et eller andet kryb smækkede kæberne i mig.

Den første gang, det skete, sad møgdyret fast, så jeg kunne se den i øjnene. Flåt tænkte jeg, men var ikke sikker. Anden gang havde jeg gummistøvler på, men udyret kravlede ned og gav en demonstration af, at jeg ikke skal vide mig for sikker!

Her forleden var der ingen synlige tegn andet end den svidende kløe, der følger med biddet. Efter et par dage var der det sædvanlige tætte røde mærke, der siden plejer at fortage sig.

Men efterhånden blev min ankel spændt og hævede, kløede som ind i h......! Kløen bredte sig som elektriske strømme under huden til andre steder, et fænomen jeg døjer med ind imellem, og jeg derfor ikke tænkte nærmere over.

I går var bidestedet blevet næsten sort, og området omkring var hårdt som sten, og så kunne jeg ikke holde neglene i ro og krattede forsigtigt hul på såret. Pressede for at få det sortrøde blod ud, men der skete ikke rigtig noget.

Lidt efter lagde jeg mærke til at området omkring såret ligesom sank sammen og hævelsen i anklen nærmest forsvandt! Fandeme næsten som dug for solen.

Hertil morgen kunne jeg gå normalt uden at det strammede i anklen. Såret havde en almindelig frisk, rød farve og for et øjeblik siden kunne jeg massere den sidste rest af 'grøn oasis' fornemmelse væk, og anklen har atter sin normale størrelse og udseende.

Nogen med erfaring??


Opdatering: Jeg har talt med en læge fra Lægevagten, det har beroliget mig med, at der IKKE er fare på færde. Tak for jeres råd.

7 kommentarer:

Lene sagde ...

og der er ingen røde plamager, som svinder lige så langsomt? for det kan altså være borreliainfektion fra en skovflåt og så skal du i penicillin behandling, vi får jo de mennesker indlagt, hvor infektionen sætter sig på nerverødderne.
Rødmen/udslettet kommer som reglen 1-2 uger efter biddet, men hos mig kom det fire dage efter, så hold øje Sifka

Tina sagde ...

Jeg tænker også borrelia, ligesom Lene. Jeg ville gå til lægen og liiige blive tjekket.

Anonym sagde ...

Sifka, du er sej og alt det der..Men du må ikke spøge med disse mærkelige bid.Smut til lægen.

HANNE sagde ...

Jeg ville også have sagt du skulle skynde dig til doktor....
Det kan være det har været et andet dumt insekt, som du har haft en reaktion på, eller måske har der siddet noget fast??? Godt det er væk nu :) Du er vist lidt sej :)

Sifka sagde ...

Jeg har talt med en læge og bare for god ordens skyld: Jeg er en piveskid og overhovedet ikke spor sej.

Tak for omsorg og gode råd:)

Tina sagde ...

Hvor godt at læse at det ikke var noget :) Man kan aldrig vide med alle de mærkelige insekter ;)

Madame sagde ...

Sikke en forskrækkelse!

Men vi skal jo alle huske, når vi bliver bidt, at holde øje med røde ringe, som betyder borreliainfektion. Så er det penicillin i vis fart.