søndag den 19. august 2007

Nye boller på bordet.

Safranbollerne fra i går var forsvundet på mystisk vis, så jeg måtte lave en ny omgang til aftensmaden. Jeg lavede en dej af halvt hvede og durum, gær, salt, vand og et skvæt olivenolie. De blev gode, bløde og lækre.

Bollerne blev serveret sammen med spegepølse, leverpostej, makrelsalat og en tapanade lavet af blendede soltørrede tomater, kapers og sorte oliven. Der var også en håndfuld røde cocktailtomater.

Makrel i tomat blev rørt op med mayonaise, salt, peber og paprika. Det smager også godt med et lille nip tørret stødt chili, men vi tog den milde udgave i dag.

Tapanaden blev brugt til at peppe leverpostejen op. Man smører bollen med leverpostej, lægger derefter en skefuld tapanade oven på, og slutter af med et par skiver tomat.

På bordet står det store lerfad med ugens surdejbrød, der blandt andet er tilsat udblødte abrikoser og rosiner. Det er Bjørnens favorit for øjeblikket og kantinen er dyr, så der må tilbydes lækre og billigere altenativer.

4 kommentarer:

HANNE sagde ...

Ren forkælelse :)

Marianne/København sagde ...

Jeg foretrækker så absolut Sifka-kantinen fremfor gymnasiekantinen.
Jeg syntes efterhånden, at jeg bager hele tiden - hvor forsvinder det brød hen?

judith sagde ...

Det hjemmebagte brød er nu også det der smager af mest.
Og det ser lækkert ud:-)

Kontorchefen sagde ...

Tapanade, det er så dejligt. ELSKER tapanade. Og du laver den selv. Jeg skal lige tænke over om du kan blive ung pige i huset. Tjekker lige med konen :-)