torsdag den 30. august 2007

Opgør.

I dag udkommer en ny bog, som Renee Toft Simonsen har skrevet. Jeg ved ikke om den er god eller dårlig, og det er også sagen uvedkommende. Den handler om angst. Forleden læste jeg et interwiew i Femina, hvor hun fortalte om sin bog og om sin egen angst.

Det blev en af hendes bemærkninger, der for mig gjorde udslaget. Jeg fandt modet til at gøre op med skammen og bryde et tabu. Jeg huser selv angst.

Næste dag, gik jeg direkte hen til min nærmeste kollega, og fortalte hende, at jeg samme morgen var vågnet op med angsten i maven. En uforklarlig nervøs uro i kroppen, en bange fornemmelse. Hun gav gav mig den respons, som jeg havde brug for, og uroen i mellemgulvet fortonede sig opad dagen.

I dag skulle jeg på kursus og uroen bredte sig, men jeg tog afsted, og jeg vendte ikke om, selvom alt skreg op om, at det her vist var én stor misforståelse.

Dagen var en oplevelse, og der blev faktisk serveret en god frokost. Jeg faldt i godt selskab og fandt ro, fordi jeg turde.

Jeg tilegner mig efterhånden, visdom og erkendelse, der gør det nemmere for mig at huse denne til tider krævende og besværlige beboer. Jeg har også mennesker omkring mig, som jeg har den dybeste tillid til, som jeg deler omsorg, kærlighed og venskab med.

I bloggeriet finder jeg ro, og jeg gør ting, og kommer til fremover at gøre ting, der for mig er dristige og grænseoverskridende, men jeg gør det alligevel. Jeg glæder mig også dagligt over den anerkendelse, der ligger i jeres kommentarer, og jeg nyder at blive læst.

Jeg anser ikke mig selv for at være svag, jeg har faktisk gennem tiden båret på mange tunge ting, men jeg huser angst, og nu ved I det altså også.

13 kommentarer:

Nethe sagde ...

Det f... st�rkt g�et! Sejt sejt sejt!!

Husejer sagde ...

Nu er jeg helt stille, fordi du deler noget så personligt med os alle samme.

Både fordi det må koste dig så meget at have det sådan, og fordi du viser os sådan en tillid.

Tak du!

lifeondyssen sagde ...

Sifka du kan godt være mere end stolt af dig selv .. sikke et mod !!
Tak fordi du deler !!

HANNE sagde ...

Angst er en grim ting. Angst overskygger det gode, mens det står på...men det gode er stærkere end angsten....
Det er modigt at du tør sige det højt, men måske er det noget vi alle skal blive bedre til -og hvem ved, måske gør det livet lidt nemmere :-)
Sifka, du har så meget godt at dele med os andre....brug os hvis du har behov :) Stort Kram

Marianne's mening sagde ...

Tak fordi vi må læse med og at vil dele noget af dig selv med os!

Kontorchefen sagde ...

Knus

Charlotte Illum Larsen sagde ...

Men først skridt mod at slå angsten ud er jo nok den svære erkendelse - og at du så deler den med andre.... stærkt gået

Tina sagde ...

Nøøøj hvor jeg kender det !!!! Det er ikke noget jeg har sagt til ret mange,andet end mine aller aller nærmeste!! men det har været opslidende mange gange.
Det styrer om jeg tager kurser, har socialt samvær, tager med til strik in, osv osv osv osv...
Jeg håber du får bedre styr på dit!!
KNUS!!

Madame sagde ...

Jeg synes også, det er modigt af dig at fortælle om. Men jeg tror til gengæld, at rigtig mange - og måske alle mennesker - har kendt til angst i perioder af deres liv. Der tales bare ikke så meget om det, fordi mange er bange for at vise svaghed. Der, hvor jeg arbejder, er rigtig mange angst i øjeblikket, fordi næste store fyringsrunde sker om ikke så mange dage.
René Toft Simonsen er en modig dame, som har læst til psykolog vist nok for blandt andet at få fod på sin egen angst. Jeg håber, du skriver på din blog, hvad du synes om hendes bog. Det kunne jeg godt tænke mig at høre.

judith sagde ...

Sifka, jeg kan kun tilslutte mig det alle de andre har skrevet.
Det er modigt at stå frem specielt fordi mange ikke kan forholde sig til det, når der bliver talt om det at have angst.
Knus herfra.

Lene sagde ...

SIfka, jeg kan ikke føje nye ord til det der allerede er sagt, men jeg er glad for at læse med hos dig. Du inspirerer mig, og jeg synes det er stærkt, at du prøver dine grænser af, for kun ved åbenhed kan angsten bekæmpes.
Ha en god weekend

Sifka sagde ...

Det betød meget for mig at skrive indlægget, og jeres kommentarer er jeg meget, meget glad for. Tak!

Efter at jeg har meldt ud i denne og andre sammenhænge, har jeg haft flere dage med indre ro. Jeg er kommet videre, og jeg tror på, at det vil hjælpe meget at være åben omkring det.

Anne sagde ...

Du er så sej og modig , Sifka, og jeg er sikker på, at din ny erobrede åbenhed omkring angsten vil være med til at dæmpe den, det ønsker og håber jeg for dig.
Respekt!!!