lørdag den 22. september 2007

Gå agurk.

Jeg har læst min avis og har fået skrevet et par mails, der lå for tur efter, at jeg i et par dage har været blokaderamt.

Tiden glider mig i møde, og jeg går agurk i køkkenet. Nej, jeg har ikke dårlig samvittighed over, at jeg ikke styrter ud i det gode vejr. Jeg har brug for at være mig, alene med mig og med sporadiske indslag fra Bjørnen.

Agurk er nøgleordet for det første, jeg har fået fra hånden i køkkenet. Jeg går virkelig agurk og tilsætter sære blandinger til de sprøde agurker, der havner i skoldede, atamonskyllede glas til senere fryd og fornøjelse.

Politiken har i dag et tillæg med en madfortælling af Bo Bech 'Alkymisten' og jeg er målløs. Det må være en oplevelse at spise hos den mand.

Blandt underlighederne i dette tillæg, er der også en opskrift på surdejbrød, og kommer der nok tid strømmende, vil jeg kaste mig ud i et forsøg. Det ser nemlig godt ud det brød, der kan komme ud af den surdej.

Eddikelugten står i næsen, og vil være mit dufttæppe, mens jeg når bunden i æblekassen. Nu skal ungernes yndlingssyltetøj laves sammen med et enkelt forsøg på fornyelse.

2 kommentarer:

Husejer sagde ...

Har kigget på Bo Bechs opskrifter - de ligger på Politikens hjemmeside og de ser ganske rigtigt lækre ud.

Hvis man sparer 125 kroner op om måneden, har man til den stor middag på restaurant Paustin med vin, hver 12. måned - eller Noma, eller The Paul, eller Restaurationen, eller....

Stiller du din sparegris til disposition?

Sifka sagde ...

Husejer* Du er genial. Vi sparer da op, det er da det vi gør, og selvfølgelig stiller jeg da gris til rådighed:)