mandag den 15. oktober 2007

Uforståeligt?

Når jeg, som det er tilfældet i øjeblikket, balancerer på kanten af det røde felt, finder jeg mest ro indenfor mine egne fire vægge. Gerne med en brøddej, eller en bagkartoffel og en skræller i hænderne. Gerne alene.

Jeg elsker at gå i biografen, og se en god film. Veninden og jeg gør det jævnligt. Vi vælger forestillingerne, der ligger tidligt på dagen, enten lørdag eller søndag. Bagefter er der tid til lidt mad og en snak om livet.

Jeg elsker kunst, musik og litteratur og oplevelser inden for disse områder, men når jeg linedanser som nu, smuldrer mit overskud væk mellem fingrerne, og jeg vil oprigtigt helst bare passe mig selv og mine syssler.

I dag er der en koncert på programmet, og jeg har i dag ikke helt denne samme lyst, som da vi købte billetterne for nogle måneder siden.

Jeg ville hellere pusle rundt, og nyde at jeg har haft tidligt fri. Nyde at bagekartoflerne fra i går, som blev genfødt som lækker cremet suppe med hjemmebagte kuvertbrød af bedste skuffe, bare skal varmes på flamme og i ovn.

Det kan jeg jo altid gøre. Måske nok, men det er altså lige nu, at det er der, min lyst er. Oplevelser er dejlige, men for mig er det også en oplevelse bare at være mig selv, sådan småpuslende og distræt.

6 kommentarer:

Kagekonen sagde ...

Det er overhovedet ikke uforståeligt. Jeg har det på samme måde. Det der er vigtigt er, at du mærker efter - sådan rigtig mærker efter - om du vil få mere energi af at gå til koncert eller om det vil tære på den i forvejen slunkne energi-konto... hvis ikke det giver overskud, så aflys! Du skal prioritere at passe på dig selv.

Det lyder altså skønt med sådan engang suppekartofler med brød.

shabby-marianne sagde ...

Uhhhhhhh, hvor jeg nikker genkendende til "fænomenet".
Da man købte billeterne havde man energi og nu står man og skal afsted og har ikke det der ligner benzin på en motor.
Hvis koncerten kunne foregå i din stue.... så var det et rungende JA, men nu hvor du skal ud blandt mange mennesker så er situationen anderledes.
Jeg kan ikke råde dig - det kan kun du selv.
Selv om man er helt udbrændt kan en koncert også vise sig at være en kilde til glæde og overraskelse? og give lidt på benzin kontoen.
Man kan også gå til koncerten og gå hjem hurtigt efter. Man behøver ikke være der til de lukker og slukker.....
Uanset hvad du vælger så en rigtig god aften til dig

Zette sagde ...

Hvad du beskriver kender jeg kun alt for godt, kære Sifka. men jeg synes, at det faktisk er et plus, at du (og åbenbart også en del andre) kan finde glæde og tilfredsstillelse i at nhyde hverdagen og det stille liv. Hvorfor skal der altid ske en masse i nogle menneskers liv? Er de bange for at være alene med sig selv og egne tanker? Det er da fedt at tulle rundt og sysle med lige netop det, der er behov for.
Hyg dig - uanset hvad du bestemmer dig til!

HANNE sagde ...

Måske skulle du bare tage med og se hvad aftenen byder.....det ser ud til, at musikken er i orden....håber du får en god aften uanset hvad :-)

Husejer sagde ...

Forstår sagtens dit behov for det nære og det stille. Nok ikke meget andet at gøre, end det de tidligere kommentatorer har anbefalet: At mærke efter hvad der føles rigtigt.

Uanset hvad, håber din aften er (var) god.

Sifka sagde ...

Det var dejligt at læse, at der var forståelse. Jeg bilder mig nemlig nogen gange ind, at man er underlig, hvis man har det sådan.

Tak for kommentarerne:)