tirsdag den 13. november 2007

Bondefanget.

Jeg har lige lagt røret, og jeg er rasende. På et tidspunkt blev jeg ringet op og tilbudt et abonnement på Weekendavisen, som desværre oversteg min økonomiske formåen. Gradvist blev tilbuddet bedre og billigere, og tilsidst fik jeg det endegyldige sidste tilbud: 10 uger for 170 kroner. Vi aftaler endvidere, at når de 10 uger er gået, stopper leveringen, og jeg skal ikke foretage mig noget. Desuden vil jeg inden udløbet, blive kontaktet, for at man kan høre, om jeg eventuelt skulle ha' skiftet mening.

Efter et stykke tid modtager jeg en rykker på 170 kroner, hvilket undrer mig da jeg endnu ikke har set skyggen af et girokort. Jeg ringer op og tingene bringes i orden. Ved den lejlighed sikrer jeg mig igen, at abonnementet kun skal løbe over de aftalte 10 uger, og medarbejderen bekræfter dette.

På et tidspunkt bliver jeg ringet op, og jeg må overfor medarbejderen erkende, at jeg ikke er interesseret i at fortsætte udover de aftalte uger, idet at jeg faktisk ikke når at få læst avisen. Denne medarbejder bekræfter igen at abonnementet automatisk, vil stoppe efter de aftalte 10 uger.

Senere erkender jeg rod i regnskabet, og ringer ind og får ordnet betalingen af de aftalte 10 uger. Igen forsikres jeg om, at man har forstået, at jeg ikke ønsker ydeligere levering.

Tilfældigt opdager jeg, at jeg står til at blive trukket for 340 kroner over PBS for fortsat levering af Weekendavisen! Jeg stopper betalingen, og ringer til abonnementsafdelingen, og får bekræftelse på, at det er en fejl.

På trods af alle bekræftelserne fortsætter man åbenbart med at sende aviser til mig. Jeg har ikke overskud til at tælle, og i øvrigt kommer der en jævn strøm af gratisaviser ind af døren, og de bliver uden tøven og nærlæsning båret direkte i aviskurven, hvis indhold med jævne mellemrum slæbes ned i den dertil opsatte container.

I dag kom der en bekræftelse på, at jeg havde opsagt mit abonnement (forlænget af hvem??) og at man gerne lige ville ha' betaling for de indtil d.d. leverede aviser. Den udgift synes jeg ikke lige, at jeg er ansvarlig for skulle betale, og ringer ind til abonnementservice.

Det er virkelig ikke deres problem, at jeg ikke har holdt øje med antallet af leverede aviser og på trods af, at man flere gange har bekræftet aftalen om levering i 10 uger og derefter stop, står det ikke i systemet. Jeg skulle ha' ringet og meddelt lukning (?).

Efterhånden som samtalen skred frem, blev jeg temmelig ophidset, og var tæt på at banke med røret i bordpladen, men han var cool, calm og connected og undskyldte sig med at i følge reglerne, skulle jeg ha' ringet og meddelt lukning, og det havde jeg ikke gjort i følge systemet.

Nu spørger jeg så bare, hvorfor skulle jeg dog det, når man flere gange, ved forskellige lejligheder bekræfter overfor mig, at tingene er i orden, og er og vil blive noteret? Vi kom ingen vegne. Han fastholdt sit, og endte samtalen med at ønske mig en fortsat god dag!

Regningen går til incasso, hvis jeg ikke betaler for de aviser, jeg ikke har bedt om. Jeg er blevet tørret, er jeg og det med avispapir.

Ha' lige en fortsat god dag.

6 kommentarer:

Tina sagde ...

Hvis du har sikret dig, at der ingen steder i tilmeldelsen, stod noget om at du skulle OPSIGE når tilbuddet udløb, så vil jeg da mene du har retten på din side!! Spørg evt. hos RET OG RÅD! det koster ikke noget og hvis de mener du har en sag, så tru avisen med en advokat, men gør det SKRIFTLIGT fra nu af!!

Nethe sagde ...

�v! der er ikke noget v�rre end at blive uretf�rdigt behandlet. Har du ikke noget p� skrift fra dengang i indgik aftalen? eller foregik det hele over telefon? St�r der m�ske p� regningen hvad du betalte for?

marianne sagde ...

Jeg hader bare de der bladsælger og de ringer saltid midt i aftensmaden. Jeg ahr sågar været på ferie i Italien hvor Jylland Posten ringede for at sælge mig et abbonement.........

Kontorchefen sagde ...

Ubehøvlet, usympatisk og så dårligt arbejde.

Zette sagde ...

Går den, så går den. De tyveknægte. Gør som mig fremover: Når de ringer og tilbyder dig billige aviser, så sig du ikke kan læse - hvis de så spørger - og det gør de nu aldrig, så sig, at du er ordblind eller at du er blind. Så lover de, at de sletter en af listerne, og der er aldrig nogen der ringer til mig mere med gode tilbud på aviser!

visitsen sagde ...

Heldigvis er der en lov mod lige præcis det der - det er den lov der i gamle dage blev kaldt "dørsalgsloven" og som nu hedder "lov om visse forbrugeraftaler" og der står i § 8 at
"Fremsender eller afleverer en erhvervsdrivende en vare til en forbruger uden dennes forudgående anmodning, og skyldes dette ikke en fejl, kan forbrugeren beholde varen vederlagsfrit. [...]Du kan se mere her

Så de kan rende og hønse kan de... og de vil ikke få en pind ud af hive dig i fogedretten.