mandag den 30. april 2007

Nede med næbbet.

Vågner op på cyklen på vej mod et lokalt supermarked og finder igen focus.

Det har været en kølig, men solrig dag og i Virksomheden fik vi en hel del fra hænderne. Oprydning og forberedelse. Et hold ud og et nyt ind på onsdag.

Lydniveauet har ligget højt og ved frokosttid, opgav jeg, at få fornuften ført igennem. Måske slap jeg tøjlen, fordi det var min tur til tidlig retræte. På den anden side set, sådan er der bare nogen dage, der er.

Da jeg kom ud fra supermarkedet med en rosmarin, en dug og en kronet frø og ingen aftensmad, opdagede jeg, at der var stille. Så bemærkelsværdig stilhed indvendig, at selv tinnitussen holdt vejret.

Det gav mulighed for at mærke efter, hvordan det hele egentlig stod til. Det så da helt pænt ud, men det var så bare ærgerligt, at konstatere, at der alligevel, blev dømt ned med næbbet.

For det er sådan, jeg har det i dag. Jeg er nede med næbbet.

Bjørnen spiser ude, så jeg ta'r tre på et bræt og bagefter graver jeg mig ned. Med fjernbetjening, kat og strikketøj. Så håber jeg på, at det går over til i morgen, hvor det for første gang i flere år, står mig frit for, hvor og hvordan jeg vil fejre 1.maj.
Skal jeg vælge den grønne forårsfornøjelse, eller skal jeg følge den røde tråd og gå i Fælledparken?

søndag den 29. april 2007

Kong Edward af Kassen.

1½ kilo konger fra kassen skal koges med salt og citron. Det har jeg opsnappet her og nu skal det komme an på en prøve.

Der står en kasserolle og småsimrer med lidt hist og pist rester. Der var tomater, løg og aubergine og de skal udgøre grøntsagstilbehør til et par svinekoteletter.

Desserten bliver jordbærrester og limemuffins, som i går.

Sommerbed.

Nå jeg åbner vinduet og kigger nedad, står Bryggerhesten og kigger hen på dette bed Forglemmigej og dernæst op på mig.

Rolig nu, jeg glemmer ikke. Jeg står dernede i morgen tidligt, meget tidligt, alt for tidligt. På den anden side, vi har snart fri igen.

Mjohhh!?


Er der ikke et eller andet med, at man ikke skal pudse vinduer i direkte sol?

Himmelen er også pænt blå i dag, ikk? Det virker også, som om, at det er blevet varmt igen. Syrenerne er vist lige ved, at springe ud. Tjørnen var bristefærdig i fredags, så varer det ikke længe inden der dufter vidunderlig på vej til jobbet.

Gad vide om teen har trukket færdigt. Det har den nok. Jeg må også lige checke, den der kartoffelopskrift. Det var noget med salt og citron.

Det er da for resten i dag, at der er konfirmationer rundt omkring, og en der skulle til familiekomsammen og en anden, der skulle arbejde med mad.

Ja, vejret kan der ikke klages over. Det er flot familiesammenkomstvejr, havevejr, parkvejr, strandvejr?

Gad vide, hvad de laver ovre i det cirkus? Madcirkus. Madteater. Madeleines. Billeder.

De der vinduer trænger vist. Nå, det var lige den der te. Gad vide…

lørdag den 28. april 2007

***Limechokolade&Citron***



Stjerneaktørerne i aftenens dessert. En en enkelt muffindej lånt herfra blev ændret lidt og tilsat limechokolade og ekstra citronskal.
Vi udelod pærestykker, nødder og pærechokoladen og i stedet spiste vi dem med skivede, friske jordbær til.


Fra stilk til skål.

For anden gang i år bliver jeg fristet til en gang ovnbagt rababerkompot. Første gang valgte jeg den helt enkle opskrift med rabarber i snit + rørsukker og derefter ind i ovnen.

Denne gang udvidede jeg recepten med kanelbark og vaniljestænger i store stykker, og så ind i varmen. Der blev tyktflydende, sursød saft i overflodsskud. Det bli'r gemt til en senere lejlighed. Til en klat is, dryp til en kage eller ??

Vi skal have det lidt nemt i dag, så vi napper kompotten til et stykke godt rugbrød og en god, lille lunet delle eller to, tre måske...


Løve glæd dig.

Øjenmigrænen drillede i går og jeg havde derfor startproblemer med Grevinden.
Jeg kunne jo også have ventet, men det er først dagen efter, når alt er normalt igen, at jeg opdager, hvor galt det egentligt stod til.

Nå, men i dag er der hul igennem og turbonålen glider glat, så Løve glæd dig til dit kommende sommersjal.

Doors.


Det er godt at man her i Blogland kan blive erindret når vigtige begivenheder på tv finder sted. For det er i aften, at jeg skal nyde en hel temaaften med kraftig focus på denne herre.

Jeg ser med voldsom glæde frem til klokken 20.00.

Formiddagsfryd.

Sofaslængeri med avisen. Solskinskatten snoer sig spinnende på gulvet. Morgenmadslyde fra køkkenet distraherer. Bjørnen bærer bakken ind.

Seancen er slut. Dronningen rejser sig og forlader lokalet.

fredag den 27. april 2007

Aldersgrænse.


Bjørnens kammerater synes det er fedt at Bjørnen er blevet 18. Så kan han købe drinks i sjove farver og ta´ kørekort.

"Yeahr allright", si´r Bjørnen, "hvor mange biler er det lige jeg har råd til??"
"Okeyy", bli´r der svaret, "så kan du da bare låne din mors!"
"Ja jaeeh", si´r Bjørnen, "meeeen hvor mange biler er det nu lige hun har?!".

Bjørnen tænker over alle de nye muligheder han har fået. Bjørnen har erkendt en aldersgrænse.

Bling!

Øjenmigræne. I de næste 20-30 minutter vil mit synsfelt været generet af en lysende plet, der langsomt vokser sig større. Den har et hul i midten og når den er blevet stor nok, kan jeg igen se nogenlunde. Så jeg ta'r lige en påtvungen slapper. Vi ses.

Cirkus.


Da jeg tog afsted meget tidligt i morges, stod det der ikke, men det gør det nu. Der er cirkus i bydelen.

Nemlig!

torsdag den 26. april 2007

Knæhøj karse.

Det ligefrem vibrerer af vitaminer fra kassen. Jeg bli'r glad af at pakke ud og planlægger nærmest på stedet, hvad urter og grønt skal ende med.

Friske farver foran øjnene. Saft og kraft i kassevis. Uh, det er lækkert.

Brøler.

Jeg dukkede op i virksomheden klokken halv ni i morges. Kollegerne så en smule overraskede ud, og det var forståeligt, jeg var nemlig mødt en time for tidligt. Ovenikøbet gik det også op for mig, at det var min sene dag. Øv, altså.

Da jeg cyklede hjem lagde jeg vejen forbi Havnebadet, hvor folk sad på plænen og nød eftermiddagssolen. Vi er vist mange der har nydt dagen.

Slut!

Kollegaen mener, at nu må det være tid, så hun er steget ud af støvlerne og landet i klip-klappern

onsdag den 25. april 2007

Puslespil.

Arbejdet i Virksomheden er et stort puslespil. Ikke to dage er ens og der pusles med alt og alle.

Lige nu skal der siges farvel til de store og i den grad skoleparate. Det betyder, at der skal pusles med tomme pladser, der skal fyldes op. Og det bliver de. Små nye virksomhedsbrugere står parat til start i maj.

Derudover skal vi pusle med afsluttende møder, indledende møder, virksomhedsplansmøder, ansættelsesmøder, personalemøder, planlægningsmøder, alle andre møder, samt fødselsdage og modtagelse af gæster på virksomhedsbesøg.

Vi skal også afholde rundkredse, spisesituationer, legesituationer, tørre næser, tørre numser, tørre tårer, grine, trøste, hoppe, danse, synge, feje, læse, vaske hænder, pusle og ikke mindst dokumentere og synliggøre.

Efter en dejlig og solrig dag, cyklede jeg hjemad, træt i hovedet og med syngende ører. På min bagagebærer lå en dejlig stor stak puslespil af den rigtige slags. I morgen er der nogen der bliver glade.

tirsdag den 24. april 2007

Sofaen kalder.

Nu har jeg ryddet køkkenet og spist. Krydderurterne her blev hakket sammen med citronskal og ramsløg.

De hakkede urter indgik senere i disse urtedeller, som nu står i skabet til fri afbenyttelse. Der er godt brød i kurven og friske tomater.


Jeg har købt tortillias. I morgen aften skal de svøbes om krydret oxe, salat, tomat og Bjørnens lækre guacomole.

Men nu må det være nok, sofaen hyler højere end tinnitussen, så det må være på tide, at finde fjernbetjening og strikketøj.

Bjørnetjeneste.

Ups, nu kom jeg til at gøre den der irriterende mor-ting.

Jeg var inde og runde Bjørnehulen og så lå der lige lidt papir, krøllet sammen her, en enkelt sok der, og hov, lige en t-shirt og..... arhghhhh!

Smuttur.

Jeg tog en tur ud i det gode vejr og i et lokalt supermarked fandt jeg lidt nyt til vindueskarmen. Den ene plante fik en for hård medfart og et par blomster var knækket af.

Nu bader de i et æggebæger så længe, det nu varer. Mens de hygger sig, venter dagens indkøb på mig i køkkenet. Der var gode økokød tilbud, så der skal laves flere ting på samme tid.
De små badenymfer hedder forresten Tacitus.

TJEK!

Opvask? - tjek!
Vasketøj, igangsat proces? - tjek!
Støvsugning? - tjek!
Badeværelse? - tjek!
Kattebakke? - tjek!
Vinduespudsning? - glem det, hun er smuttet!

Rosa danser.

Røde Mors gamle sang om Rosa Luxemburg og Karl Liebknechts dans dukker op til overfladen med jævne mellemrum. I dag skete det, mens jeg ordnede badeværelset!?

Når jeg i erindringens tekstbehandling kommer til "En duft så tung" er jeg nødt til at slå over i "lala", for jeg har glemt resten. Jeg står så på igen når vi kommer frem til "Nej, nej, nej ikke den ...lala og så videre til "..så, lang, så lang, så lang." Så lidt mere lala og derefter forfra igen.

I mens jeg laller, ser jeg for mig billeder af Rosa og Karl, der danser i den lavendelduftende skov.


Hov, lavendelduft! Er det mon koplingen til badeværelset?

Fri(i)dag?

Denne vaskebunke og resten af dens familie ligger på rad og række på gulvet og venter på deres tur i maskinen.

Jeg holder fri i dag, men først er der som sagt vasketøjet. Der er også noget med en sjat opvask, et badeværelse og en kattebakke.
Når der så alligevel er sat ild under den gryde, kan støvsugeren vel også blive luftet lidt? Måske skal moppen ud og svinge?
Pudse vinduer? Blanke ruder er så pæne, men så er der jo alt træværket udenom vinduerne. Og hvad så med paneler og døre?

Njahh, jeg må lige ind og strikke en pind eller to, mens jeg tænker over det.

mandag den 23. april 2007

Flere dovnerier.

Dovenbjørn Design: udsnit af armbånd i koralperler.

Jeg nyder, at lave smykker. Jeg har en historie til næste alle de øreringe, halskæder eller armbånd, som jeg gennem tiden har lavet. Jeg har både havfruer, Gatsby og Shakespeare indblandet i mine perlerier.

Jeg kan ikke lade være med, at lave smykkerne, så for at komme videre og kunne købe nye materialer til nye historier, sælger jeg gerne mine ting. Endda billigt, alt taget i betragtning.

Er der noget du falder for, så kontakt mig endelig.

Bjørnen & Badehætterne.

En dag var det altså slut med Bjørnens tyktarm. Den måtte fjernes og der skulle sørges for bedøvelse både før, under og efter. Bjørnen blev tilsat en lind strøm af beroligende lallevand. Godt det samme, for det betød, at hans tidsfornemmelse skred så meget, at det, der faktisk varede en times tid, af ham blev opfattet som 5 minutter, eller der omkring, som han senere udtrykte det.

Han var godt afpillet, men hans tynde pilegren af en rygrad, som ingen af os forventede ville volde problemer, var genstridig, og der blev derfor prikket en del. Bjørnen våndede sig, men rent verbalt var der gang i den.

Efterhånden blev stemningen en smule anspændt, men Bjørnen, der jo befandt sig i begivenhedernes absolutte centrum, løftede taget med følgende udmelding:

"Nu, hvor vi alligevel allesammen har badehætter på, skal vi så ikke hellere ta´ i Badeland??".

søndag den 22. april 2007

Dagens ret.

Vi skal have stegt flæsk i ovnen. Mens den lige kommer sig efter kagen, bliver flæsket linet op og drysset med kryddersalt. Vupti, risten op i bradepanden og så ind i ovnen.
Ved siden af har jeg renset kartofler, gulerødder og smilende jordskokker. De nærmest væltede over hinanden for at komme forrest til fotografering. Havde de anet, at de skulle snittes op til mos, havde de nok ikke været så ivrige.

Nu er det hele hældt i den store gryde, der er smidt på blusset og jeg kan holde en pause imens.

Opdatering. Det smagte dejligt.

Bedstefar med s**** skægt.

Jeg tabte et æg og så var der pludselig panik. Opskriften bad om 4 æggeblommer og i forvejen havde jeg kun 3 æg og nogle hvider på pap. Så lavede jeg det om til et eksperiment med resteæg og paphvider.

Da kagen kom ud af ovnen lignede det en kage. Endda også en bedstefar med skæg-kage. Tilbage stod så om den også smagte som en kage, og ja, det gjorde den.

For vi blev da nødt til at skære og prøvesmage langt inden desserttid, men nu ved vi, hvad vi har i vente.

I morgen er den endnu bedre.

Tangotrip.

Der er en der altid går klædt i sort og hende havde jeg i tankerne da denne ørenring gled over arbejdsbrædtet. Jeg håber den vil falde i smag.


Tango er også jalousi og drama. Jeg drømmer om at lave en "Roxxxxaaaaann" a la Moulin Rouge, men den var der ikke idag. Det blev en blomst, sort af rasende kærlighed.


Pjerrot skrev, som bekendt, mange breve i månens skær. Han sad i sin hvide uskyld og skrev sin længsel ud.

At han ind imellem blev blussende rød af skam når skændige tanker om bedrag farvede hjertet sort, tales der ikke så meget om.

Hul i gennem...

... perlerne og tråden glider føjeligt, næsten. Jeg har ikke rørt tængerne længe og det kan mærkes, men Dovenbjørnen rør på sig og det er det væsentlige.

Det, der tager mest tid i processen er, for mit vedkommende, afstemningen af former og farver. Selve samleriet synes jeg ikke er så svært, når man altså lige ser bort fra at jeg lige p.t. er ude af form.

Musik til arbejdet.

Musikken inspirerer og anslår stemningen og Piazzollas tangomusik, er den perfekte ledsager til det sorte og gyldne som jeg arbejder med.

Spændingen bygges langsomt op til det dramatiske øjeblik, hvor de røde perler gør deres entre. Guldet vil gløde og det blanke, facetterede sorte vil mande sig op og blive føjeligt.

Helbred.

Der skal helbredserklæres, så det er derfor nødvendigt at dykke ned i mappen med dokumentation fra de mareridtslignende år.
Et bånd af ubehag laver knuder i maven og snørrer halsen sammen ved erindringen.

Træk vejret, det er lang om længe blevet historie.

lørdag den 21. april 2007

Sataysnydesovs.

Dagens middag bestod af kyllingbryst, der først havde trukket i en marianade af citronsaft, ahornsirup, kryddersalt og ketjap manis. Derefter fik de en tur på grillpanden.

Lørdagskyllingen blev serveret med kogte basmatiris, stegte tomater og grønne bønner. Desværre var jeg faldet for fristelsen og havde købt et glas sataysovs, hvilket jeg fortrød meget da vi skulle spise, for det smagte rigtigt kedeligt.

Til dessert fik vi Amagerstænger.

Skrig, orange!


Hvad sker der lige her? Jeg er helt seriøst ikke særlig vild med orange, men det er der åbenbart et eller andet, der er helt kold overfor.

Tobis.

Lørdagens indkøbstur sluttede med et lille besøg på Tobis. Det er et dejligt sted med en rar atmosfære og her serveres både vådt og tørt af bedste kvalitet. I dag blev det ved det våde, men forleden søndag, hvor jeg kogte tør for opvaskemiddel, lagde vi turen her forbi og fik en frokosttallerken. Det var som altid godt.

Fugtigt, friskt fuldkornsrugbrød med smør, som ledsager til et lille fad med rigeligt pålæg til os begge. Der var skiver af røget kalkun, spegepølse med feta og oliven og en fed, lækker, smagfuld cheddar. Dertil lidt strimlet, syltet agurk, soltørret tomat, karse, samt en delikat rød pesto. Intet på fadet var bare til pynt, alt kunne bruges og bidrog til smagsindtrykket.


Priserne hos Tobias er absolut rimelige for den rigelige mængde og gode kvalitet. Vi kommer gerne igen og igen.

Dovenbjørn Design.

Jeg var i en periode ramt af Stresskanonen og derfor har Dovenbjørn ikke været i sving i lang tid. Nu havde jeg imidlertid fornylig en lille opgave og fandt bundtet af tænger frem igen og dermed også lysten.
Nu skal der igen leges med metaltråd og perler. Mange ideer trænger sig på og jeg må have dem ud af fingrene.

Bogfestival.


Bjørnens kusine læser, igen i år, op fra sin seneste udgivelse ved bogfestivalen på Christianshavn. Her er programmet.

fredag den 20. april 2007

Planlægning.

Det var en af de sene igen idag og om lidt kommer kollegaen. Så skal der planlægges fremtid for vores del af Virksomheden. På en fredag!

Senere, når vi er færdige med den seriøse del af aftenen, bliver der nok plads til at være mere løsslupne. Mon dog ikke - det er vel fredag?

torsdag den 19. april 2007

Rusten i rutinen.

Det var min sene dag i dag. Efter flere måneders fravær er jeg i gang med min første uge på fuld tid og jeg kan mærke at jeg er lidt rusten, men det blir bedre efterhånden.

Træt er jeg, men i dag skal jeg heldigvis ikke tænke på køkkentjans og madlavning for, der vanker sushi når Bjørnen kommer hjem senere på dagen. Det blir godt med en wasabi-soja blanding, der får det til at brænde langt op i bihulerne. Næsen skal svinge og øjnene dugge. Ingefæren skal rense ganen og bane vej for den blide fisk og skabe fryd i madcentret. Dertil Kusmis grønne med ingefær og lime. Det blir så godt.

Tetosset?

Ja, det kan man måske mene, men her i hytten drikkes der igennem, når der er Kusmi på kanden. Ikke et eneste blad efterlades. Nej, der tømmes til totalt tomrum i de dyre dåser.

Dagen har været en af de sene. Jeg blev pjaskvåd på turen hjem og nu skal jeg ud og "ælle-tælle", hvilken te jeg skal bælle.

onsdag den 18. april 2007

Forbrugerundersøgelse.

Nu når man nu en gang er blevet lokket i fordærv og glatis, kan man da ligeså godt bruge det til noget fornuftigt(?). Vi laver derfor en forbrugerundersøgelse, som dække for sandheden.

Her er så undersøgelsens anden deltager. Kokosbollen fra Lagkagehuset.

Denne gang var det en kollega fra Virksomheden, der lokkede ved, at afslørede deres eksistens for mig.