torsdag den 3. januar 2008

Galetter.

Boghvedepandekager med ristede champignon, lidt skalotte, vendte æg og hakket persille. Jeg hakkede lidt løg, og kom på panden i olivenolie, derefter tilsatte jeg skivede champignon.

Jeg fandt en lille krukke med stegesky i køleskabet, som stammede fra et eller andet stykke gris, som jeg forleden stegte med hvidløgssmør i en bradepande. Et eller andet fik mig til at gemme skyen, og det kom mig altså tilgode i dag, hvor jeg vendte løg og champignonerne i skyen efter, de havde smidt væden.

Jeg har sådan en lille billig pande til blinis, som jeg næsten aldrig bruger, men her og nu blev den brugt til spejlæg, som jeg lige flappede over, da de var næsten færdige, altså vendte.

Tilbage fra nytårsaftens herligheder lå der en pose med skyllet bredbladet persille, som allerede den dag lignede noget, der var vokset op sammen med Gollum i en eller anden underjordisk hule. Det lykkedes mig dog at finde nogle enkle stængler med grønne blade, der både smagte og duftede af persille. Ned i et glas og hak-hak med en saks. Det blev drysset over hele arrangementet og derefter serveret med frisk te.

Vi sluttede af med at spise et par galetter drysset med lavendelsukker. Uf, det var godt.

1 kommentar:

Kagekonen sagde ...

og så blev jeg sulten igen... det er sgu ikke nemt at holde nytårs-kuren når der her og der og allevegne faldbydes lækkerier som galetter, flippede æg med og uden dejlig sød krydret te.

tak for linket til den herlige musik, det var lige hvad jeg trængte til.