tirsdag den 24. juni 2008

Strandspids

Da jeg vågnede i morges besluttede jeg, at jeg gerne måtte sove længe i dag, og det gjorde jeg så. Troede jeg. Fuldt og fast. Klokken halv otte stod jeg i den solrige stue, og var gearet til at klokken skulle være mindst elleve. Så meget for at sove længe. Hø!

Jeg strikkede lidt på spidserne og efter en kontrolvejning af projektet, regnede jeg ud, at det burde være muligt at få to tørklæder ud af garnet. Da jeg havde lukket masker af, og hæftet enderne, vejede tørklædet 40 gram, og det tiloversblevne garn vejede 43 gram.

Garnet er et 100 grams bundt Silke Tweed fra Bendix Garn. Købt en formiddag, hvor Andrea og jeg var til garagesalg i Brønshøj. Jeg har strikket med pinde 4,5 og der er cirka 18 spidser på et tørklæde. Opskriften skulle gerne være at finde her. Silkegarnet er uelastisk at strikke med, men belønningen får man i det færdige resultat, som er smukt, lunt i kulden, svalt i varmen og overraskende blødt mod huden.

Jeg er nu begyndt på det næste tørklæde, for jeg tror, at Septemberalfens mor ville blive glad for en omgang strandspidser, især ligenu, hvor silken vil kunne lune i dette underlige efterårsagtige sommervejr.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

genialt at bruge silke tweed, tak for tippet, nu ved jeg , hvad jeg skal bruge alle mine rester til :-)

Anonym sagde ...

Hvor er det blevet et smukt tørklæde, tak for inspirationen. Håber snart at jeg kan komme i gang med mit håndarbejde, men den åndsvage nakke strejker stadig.

Knus herfra ;-)

HANNE sagde ...

Du er rigtig strikke-flittig Sifka. Det må være en skøn følelse at strikke til sit første barnebarn :o)
Tørklæderne er sommer-skønne

Annette sagde ...

Hvor er det fint. Det er nogle lækre strandfarver :o)