søndag den 15. juni 2008

Urteskrøne

Jeg har engang læst, at hvis man spiste for meget basilikum, fik man skorpioner i hjernen. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om den sag, men smagen af basilikum er jeg ikke i tvivl om. Den er i top.

Min far introducerede i sin tid fadet med sommermadder. Det var rugbrød smurt med tomat og basilikum, æg og karse, kartoffel og purløg, smøreost med peberrod, samt friskrevet peberrod som top. Hvor, det passede, landede lidt mayo.

En hel omgang af sommerfristelser, friske fra fad, nykogte, nylagte, nyplukkede, nyskårede. Jeg var vild med sommermadderne, især når de blev smurt på svensk limpa, og jeg har glad ført traditionen med mig.

I dag er der ikke meget blus på lampen, og jeg har klippet en hel del kaniner, mens Camilla Plum og Frilandshaven gled over skærmen. Jeg har ikke orket at holde et strikketøj, endsige læst noget som helst. Tanketom og træt.

Så sommermadder var det perfekte valg som aftensmåltid. Jeg smurte en kombi af æg og tomat, samt en agurkesandwich med mayo og et drys tørret mynte. Lækkert nok på en stille søndag.

3 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Jeg ELSKER sommermadder. Der findes ikke meget, som slår dem, Sifka. Gid jeg skulle have delt med dig i aften :-)

Husejer sagde ...

Mums de ser lækre ud, men hvor søren er sommeren blevet af? Her har sorte skyer fra Kattegat taget den.

Kagekonen sagde ...

sommermadder er pragtfulde, min yndlings er rugbrød med et tyndt lag humus toppet med skivede jordbær... hvis det er om morgenen erstattes den fede humus af citron-kurt