fredag den 17. oktober 2008

Bajer og burger

Guld. Au. Aurum. Grundstof, placeret som nummer 79 i Det Periodiske System. Fås nu på flaske. Blød og sødlig. Fra Svaneke, en af yndlingsbyerne, på yndlingsøen, Bornholm.

Jeg er i gang med en flok lågløse burgere. Det er hurtigt, nemt, og lige det der skal til på en fredag, hvor vi alle, mere eller mindre, er lidt brugte i betrækket efter endnu en uge.

Hakket oksekød smøres på burgerboller, sættes i ovnen, drysset med salt og peber. Når de er klar, er der bare tilbage at overhælde dem med yndlingstilbehøret. Sennep, ketchup, remoulade, syltede agurker, rødbede, rå- eller ristede løg, eller måske det hele. Eller noget helt andet. Slaget er frit.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Min mormor er født i Svaneke og har sommerhus i en del af det gamle fødehjem. Så får man helt automatisk et tæt forhold til byen, og hver gang jeg læser om Svaneke Bryghus, Svaneke bolcher og alle de andre værksteder mylrer minderne frem. Tak for det - og velbekomme :-)

Unknown sagde ...

Sidder og læser tilbage på din blog og bliver slået af al den skønhed der lever her. :-)