onsdag den 24. december 2008

Rød, en oplevelse du gerne må få

Ved midnatstid gik jeg i seng efter, at jeg havde konstateret, at risengrøden var blevet til risengrød, at kartoflerne var blevet pillet, og at rødkålen sad lige i skabet.

Der var stadig høkassevarmt under dynen og en svag duft af risengrød hang i luften. Jeg var for træt til at læse, og tændte for de klassiske beroligelser på P2, og slumrede hen. Men jeg måtte op igen, fordi jeg havde glemt at slukke lyskæderne i stuen. Dynen til side, svinge benene ud. Igen.

Og dér står han. Inde i stuen. Med sin røde hue og tre pakker i favnen. De er de smukkeste pakker, jeg længe har set. Den ene ligner til forveksling en dåse kattemad. De to andre kunne meget vel være de ting, som vi købte i går. Det vil med andre ord sige, at gaverne er blevet godkendt. Det tror jeg da, siden han har gjort sig så stor umage med indpakningen.

Du skal ikke være bange for julen, siger han blidt. Jeg krakkelerer på stedet, og begynder, at forklare mig. Jamen, jeg står på den forkerte side af glasset, og trykker næsen flad. Jeg ser, og hører om andres forberedelser, og lige meget, hvor meget de føler sig ude af juleform, er de alligevel indenfor i varmen. Uanset, hvor smukt jeg pynter, hvor stor umage jeg gør mig, står jeg stadig udenfor. Og trykker næsen flad. Mod ruden, som iøvrigt er kold som is.

Se så, siger han smilende, og stiller pakkerne på bordet. Det er ikke så galt, og det kommer til dig. Og ved du hvad, jeg vil give dig en ekstra gave. En af dem jeg ikke kan pakke ind. Nytårsaften skal du stå med dit glas fuldt, og se på fyrværkeriet, og så vil du vide, hvad du skal gøre. Så vil du være klar til at gå om bord i Stilhedens måned. Det er da fedt, ikke?

Sæt dig nu ned, du bliver bare træt i knæet, så skal jeg spille for dig. Han trækker en violin frem af vadsækken, og begynder at spille.

Jeg vågner til tonerne af Mozart. Eine kleine Nachtmusik. De strømmer ikke ud fra en nisseviolin, men fra radioen ved siden af sengen. Tonerne flyder som tyk fed balsam, breder sig til hver en krog, og dulmer enhver urolig fornemmelse.

Så er det altså rigtigt. Det er blevet jul, og nissen har været her. Og jeg har sovet al for længe.

8 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Jeg har også sovet alt for længe, Sifka, men skal vi nå noget? Næ...

Jeg ønsker jer en rigtig glædelig jul fyldt med kærlighed og mod, trods og livsglæde. Det hele er der jo :-)

Losarinas mor sagde ...

Åh, der blev jeg rørt..Knus fra mig :-)

Marianne's mening sagde ...

Kære Sifka, Du ønskes en glædelig jul :0)

Anonym sagde ...

Sifka...jeg sender lige et julekram afsted til dig...glædelig jul til dig og Bjørnen :-) uha og Natgudinden ikke at forglemme :-)

Anonym sagde ...

Kære Sifka Rigtig glædelig jul. Tak for dine vidunderlige "skæve vinkler", de er til daglig glæde og gavn. De venligste julehilsner fra Hanne P.

visitsen sagde ...

Kære Sifka - rigtig glædelig jul og må alle dine juleønsker gå i opfyldelse

Nille sagde ...

Han har jo ret - de bedste gaver kan ikke pakkes ind.

Jeg ønsker dig og Bjørnen en rigtig glædelig Jul - med masser af julestemning. Det er din jul, du skal mærke efter - den måles heldigvis ikke i antal nisser!

Rasmine sagde ...

Så kan julestemningen vist ikke blive mere intens. Dejlig læsning. Tak, og glædelig jul!