tirsdag den 16. december 2008

Rystet

Jeg vågnede tidligt, men synes at det var lige i overkanten, så jeg vender mig, og med en kat liggende på hoften, nærmer jeg mig Drømmenes Land igen. Synker langt ned i madrassen, beskyttet af dynevarmen.

Så ryster min seng!

Jeg bliver hevet ud af min døs, og er forvirret. Min seng kan ikke bare ryste. Jeg må have drømt. Virkelighedstro igen, som jeg gør det for tiden. Rystelsen er for livagtigt, og forplanter sig som udefinerbar uro i mig. Jeg står op, tuller lidt rundt, og prøver at sætte sengen i svingninger ved at skubbe til den.

Mærkeligt.

Jeg tænder lys, og til fuglefløjt prøver jeg at læse mig ud af det urolige. Nej, det går ikke og jeg står op. Prøver at finde ro, glor ud i verden, og ender med at tænde for fjernsynet.

En nyhedsudsendelse nærmer sig afslutningen. De opfordrer til at man sender en mail til dem, hvis man har oplevet rystelsen! Jeg når at opsnappe, at der har været et jordskælv 10 kilometer under mig.Den næste nyhedsudsendelse starter kort efter uden annoncering af noget som helst, og jeg kommer igen i tvivl om, det hele ikke bare har været en drøm.

Det er næsten for underligt.

Men lidt efter breder snakken sig på sendefladen. Den er god nok. Min seng rystede virkelig. Der har været jordskælv i Danmark.

5 kommentarer:

nethe sagde ...

hvor vildt! Det har vi altså ikke mæket noget til herovre...

Kagekonen sagde ...

Jeg var langt væk i drømmeland, så jeg opdagde det slet ikke... og kan ikke engang huske hvad jeg drømte ;o)

Lotten sagde ...

Jeg vågnede også - og var parat til at gå op til overboen og bede dem styre sig. De har i forvejen et temmelig hedt sexliv, som hele bygningen kan følge med i, men man skal heller ikke gøre et skarn uret, og ligefrem forårsage rystelser, som dem vi oplevede i nat, kan de vist ikke ;-)

Losarinas mor sagde ...

JA! Vi mærkede det ganske tydligt. En lidt ubehagelig oplevelse.

Gitte sagde ...

Min mand blev også vækket af det i morges - han sagde, at hele sengen rystede - jeg sov fra det hele, men det siger mere om mig end om jordskælvet - huset kan ryge ned uden jeg opdager noget. Vi bor ikke så langt fra dig, så du er ikke ene om at have mærket det i lokalområdet.