søndag den 11. januar 2009

Æggehul og ostehaps

Forfærdelig usundt måske, men det der følger efter, opvejer det smørristede brød og den fede ost, så i sidste ende går det nok endda. Desuden hører glade minder om dejlige feriedage i maj også med til denne ret, og det giver mange points på livskvalitetskontoen, hvilket bestemt ikke er at foragte.

Ostehapsen er lavet af overskuddet fra de hullede brødskiver. Efter, de var blevet vendt på panden, rev jeg rundthåndet en masse cheddar over, og toppede med endnu et stykke ristet brød.

Den anden hapser, æg i hul, er nem at lave. Man laver et hul i en skive brød, rister den på panden, og slår et æg ud i hullet. Efter lidt stegetid vender man brødskiven med ægget, og giver det en tur på ryggen. Vupti, over på en tallerken og drys med et eller andet.

Jeg har prøvet med tomat i skiver, lidt fintstrimlet grøn salt, peberfrugt i papirstynde skiver, revet æble med citron, og nogle andre ting jeg ikke lige kan huske. Man anretter med, hvad man synes. Eller lader være, for den sags skyld.

Ægget i hullet blev toppet med karseklip, og maden blev nydt, mens den endnu var lun og sprød.



Ingen kommentarer: