fredag den 2. januar 2009

Ærlighed koster

Det morgemilde forsvandt hurtigt, da jeg besluttede mig til at gøre juleregnskabet op. Til min store bestyrtelse opdager jeg, at jeg har fået udbetalt alt for lidt i løn, og dermed er der opstået et pænt minus på min lønkonto.

Jeg ringer til banken, og informerer om problemet, som jeg ikke kan redegøre for før, jeg har set min lønseddel, der befinder sig på bordet i en ferielukket institution.

Efter en frisk formiddagstur, har jeg fået fat i lønsedlen, fået opklaret mysteriet, og slår et sving omkring banken, på "for ligesom at få sagen ud af verdenen, helst i dag"-måden.. Da min rådgiver er optaget til anden side, får jeg tilbudt hjælp af en anden. Hun bliver sat ind i sagerne, låner lønsedlen, og tjekker lige min konto. Da hun vender tilbage til skranken, smiler hun oplyst, og meddeler, at det ser fint ud, og sagen kan ordnes med et bevilliget overtræk mod betaling af et gebyr.

Og så er det, at jeg spørger om, hvor meget det gebyr er på.

Tohundredefemogtyve kroner, lyder svaret. Og så er det, at jeg siger, at hun bare skal glemme, at jeg har været der. For det er billigere for mig, at lade som ingenting. Jeg vil ikke betale 225 kroner, for at være ærlig og fortælle, at jeg har konstateret et overtræk på min konto, og ved at fortælle dem det, selv synes, at jeg viser min gode vilje.

Hun henleder min opmærksomhed på strafrenter, historik og rykkerbreve. Men sagen set fra min side af skranken er, hvis jeg vælger "i værste fald" ud af alle forslagene, kan det komme til at koste mig 100 kroner i gebyr for et eventuelt rykkerbrev. Et pænt stykket vej fra de 225, hvis man spørger mig.

Sagen ender med en fotokopi af min lønseddel, der vil blive afleveret til min rådgiver, som så skal ringe mig op. Det håber jeg, at hun gør snart, for dét der ævl, gider jeg bare ikke.

Opdatering. Efter samtale med bankrådgiveren kan jeg kostatere, at plejer er død, og at der er kommet helt andre boller på den suppe. Jeg kan derudover konstatere, at jeg har fået et bevilliget overtræk, og skal betale gebyret på 225 kroner. I modsat fald, skal jeg indtil overtrækket er dækket, betale strafrenter, 20% af det skyldige beløb. Desuden risikerer jeg at få spærret mit kort, uden at kunne være sikker på at få det åbnet igen, samt få tilsendt gebyrbelagte rykkerbreve af 100 kroner per styk. De har da helt ret, nede i banken, så er 225 kroner meget billigere.

Lønningskontoret er først åbent på mandag.

11 kommentarer:

Rasmine sagde ...

Det er den slags, der sender mig direkte op gennem loftet. Jeg kunne finde på at skifte bank ...

Sifka sagde ...

Rasmine, det overvejer jeg også, men nu får rådgiveren lige en chance.

Kagekonen sagde ...

og så er det man får lyst til at bande... sådan rigtig meget og meget højt!

Sifka sagde ...

Ja, for filan, og jeg ved da godt at de har ret til det, men jeg har bare ikke været udsat for det før. På den måde.

Nille sagde ...

Med bankernes situation p.t. burde de måske snarere værne om deres kunder i stedet for at skræmme dem væk! Det er jo ikke fordi du har svindlet for millioner... jeg var blevet så gal i skralden!!!

Sifka sagde ...

Nille, jeg blev også lidt småsur, men de har altså retten på deres side. Jeg synes, bare at det er irriterende, især fordi jeg af gode grunde ikke vidste, at jeg var i gang med at lave et større overtræk.

Marina sagde ...

øv, øv, ØV!!!!

Cirkusprinsesse sagde ...

Øj manner.. Det er når jeg læser historier som denne at jeg priser mig lykkelig for min lille lokale bank fra Nordjylland.

Sifka sagde ...

Cirkusprinsesse, det kan jeg godt forstå!

Shabby - Marianne sagde ...

Hvor er verden bare nogen gange meget lille i forhold til denne historie og stor i forhold til brugen af dine billeder i andre magasiner..... De banker skal passe på at vi ikke banker dem sønder og sammen :-)

Anonym sagde ...

hold op,hvor er vi lige henne?.. det er da for meget...