Hveder for gode til at glemme
Godt så!
TRADITIONELLE HVEDER/KRYDDERBOLLER:
1 dl mælk
1 dl vand
50 g smør
50 g gær
1 æg
500 g økologisk mel fra Aarstiderne, eller Ølandshvede fra Aurion
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
evt. 2-3 tsk. kardemomme - ikke noget med eventuelt, det SKAL i.
Lun mælk, vand og smør let og rør gæren i. Bland det piskede æg, mel, salt, sukker og kardemomme i gærvæden, og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i cirka en halv times tid.
Arbejd dernæst dejen igennem endnu en gang, og del den i 12 boller. Anbring dem på en bageplade og lad dem hæve. Bollerne skal helst røre hinanden.
Et lille fif til selve hævningen er at lade dette foregå i damp over en gryde med kogende vand i 20 minutter.
Pensl bollerne med mælk, vand eller som grisen her med fløde, og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter.
Flæk og rist dem, inden de spises.
Kilde: Politiken.dk
1 dl mælk
1 dl vand
50 g smør
50 g gær
1 æg
500 g økologisk mel fra Aarstiderne, eller Ølandshvede fra Aurion
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
evt. 2-3 tsk. kardemomme - ikke noget med eventuelt, det SKAL i.
Lun mælk, vand og smør let og rør gæren i. Bland det piskede æg, mel, salt, sukker og kardemomme i gærvæden, og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i cirka en halv times tid.
Arbejd dernæst dejen igennem endnu en gang, og del den i 12 boller. Anbring dem på en bageplade og lad dem hæve. Bollerne skal helst røre hinanden.
Et lille fif til selve hævningen er at lade dette foregå i damp over en gryde med kogende vand i 20 minutter.
Pensl bollerne med mælk, vand eller som grisen her med fløde, og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter.
Flæk og rist dem, inden de spises.
Kilde: Politiken.dk
1 kommentar:
Uhm, jeg nupper lige opskriften ;-)
Send en kommentar