mandag den 18. maj 2009

Lykke og lodtrækning

Jeg træder ind i et rum. Nej, om igen. Jeg kommer hjem, og træder ind i en lykkefølelse. Havde du spurgt mig for en rum tid siden, ville jeg have smilet skævt overbærende, og rystet på hovedet. Ikke fordi, jeg kunne sagtens være glad, men sabelkattene lå for tæt på dørmåtten, til at der var plads til lykkefølelser.

Jeg holder en pause for at rode med noget køkkenskriveri. Skramler med gryder og kasserolle, selvom det hele er nemt, og opvarmningsbart. Skyller jordbær, og det er lige på det tidspunkt, at det går op for mig, at lykkefølelsen samtidig skyller over mig. Mig!

Jeg skynder mig at lytte efter sabelkattene i kosteskabet. Knurrer de? Lugter her af rovdyr? Der er stille, og jeg glemmer dem hurtigt igen. Nogen der i øvrigt oftere sker. At jeg glemmer dem. Derinde i skabet.

Jeg står stille i gangen, og ser ud i ingenting. Tænker, og føler på fuld knald. Lykkefølelse. Og jeg kommer til at græde. Bare en lille smule, og da Bjørnen leende ryster på hovedet, knækker tårerne sammen af bare grin.

Efterhånden kommer jeg frem til, at Berlinerpoplerne er på fjernsynet, koldskål og jordbær ved hånden, katten ved siden. Og så har jeg vundet en lodtrækning.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Berlinerpoplerne...på hvilken kanal?

Sifka sagde ...

SVT1

Anonym sagde ...

Det var dejligt at læse - hold døren lukket til kosteskabet så sabelkattene ikke slipper ud, og hold fast i lykkefølelsen!

Henriette sagde ...

Ja du har og tillykke med billedet. Det er et fint et af slagsen.


God aften med poplerne. :-)

Klidmosteren sagde ...

Det er skønt når man kan overgive sig til lykken om så blot for en stund. I dag har jeg også kunne mærke den boble i maven :-)

Tillykke med billedet, det ser fint ud.

Jeannette Mariae sagde ...

Glædestårer og lykkefølelse og røde jordbær. Livet er da herligt!
Knus fra engen ;-)

Madame sagde ...

Hvor er det smukt at læse, Sifka! Dejligt at sabelkatene er inde i kosteskabet, hvor de helst skal være - og at lykkefølelsen har overtaget :o)

Pernille på 1. sagde ...

Dejlig læsning

Hvor er du da lige heldig at du vandt der :)
Knus og god dag

Madame sagde ...

Kære Sifka, jeg vil bare fortælle dig, at Jens og jeg og Zette mødes til blogtræf 27/6 i Hillerød, hvis du skulle have lyst til at være med ...