fredag den 8. maj 2009

Når viserne smelter

Mens jeg sætter tænderne i gårsdagens hvede, tænker jeg over tiden, der gik. Umærkeligt forsvandt den, og uden betydning var den. Viserne smeltede af uret.

Og spørger man mig, blev den brugt godt. Vi bevægede os fra det ganske nære, hele vejen gennem universet, og ud dertil, hvor ingen kan vide sig sikker, mens vi brød brød, drak kaffe og guffede røræg, bacon og pølser. Ikke at forglemme juice og yoghurt toppet med en skøn blanding af honning, müsli, jordbær, ananas og frisk basilikum.

Det var en fin lejlighed. Smukt og maskulint indrettet og kaffedåserne blev så godt modtaget, at de hurtigt faldt til ro i det store hele.

Blandt det bedste var også, at blive gjort stum og eftertænksom. At stoppe op, og lytte. Mærke efter. Selv at komme til orde, og have tid til at udtrykke sig. Klart og uklart.

Noget sol havde mast sig gennem skydækket, og vi endte i en grøn gård med de medbragte bobler i glassene. Og jeg var vidne til den skønneste rosmarinbusk, jeg længe har set.

Men alting slutter jo som bekendt, og da husmuren kastede skygge, opgav solen også, og tiden kom igen. Farvel, og tak for idag, sagde vi, og jeg kørte hjem mæt af ord, mad og drikke.

Og i eget køkken, står jeg med min gårsdagshvede, og tænker på, at man godt kan opgradere sine bekendtskaber ind imellem.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sikke en dejlig dag du har haft :-)

Jeannette Mariae sagde ...

Det lyder til at have været en af de skønne dage. Lad der endelig komme flere af den slags ;-)

Pernille på 1. sagde ...

Dt lyder til at du har haft en pragtfuld dag. Det er altid godt at stoppe op og lytte.
Dejligt at gaven passede ind i indretningen i lejligheden.
Knus og god aften

Mette Lykke sagde ...

Det har været en god dag kan jeg fornemme.. Det er dejligt med gode samtaler som efterlader lidt til eftertanken.

Fru Lipka sagde ...

Du (be)skriver så poetisk og levende. Det lyder som om du har haft en dejlig dag :o)

Losarinas mor sagde ...

Det var dog dejligt :-)

Annette sagde ...

Det lyder som en dejlig dag!
Og Sifka, du formulerer dig, så man får bobler i maven!