mandag den 8. juni 2009

Balliance

Lidt uventet kom der forleden en flok jordbær på køkkenbordet. Det sker. I grøntsagsskuffen lå to bundter økorabarbere og kiggede længselsfuldt op over kanten.

Efter en del skylleri og snitten blev al frugten hældt i en bradepande, og drysset med, hvad der stod forrest på sukkerhylden, i dette tilfælde var det perlesukker. Jeg drysser med rund, men behersket hånd, for jeg kan lide mine kompotter syrlige, så de passer både til det søde og det salte.

I går blev et par skefulde kompot vendt i græsk yoghurt sammen med lidt græsk honning, og det kom der to lækre portioner frugtyoghurt ud af.

I dag kom jeg et par skefulde kompot, to økobananer, en stor skefuld græsk yoghurt og lidt kanelsukker i rørekanden, og til slut toppede jeg godt op med økologisk fuldfed sødmælk af den bedste slags. En tur med stavblenderen og bagefter omhældt i store glas. Morgendrik, værs'go og på en tallerken ved siden, et par flade med honning og æblerøget cheddar.

Det var bestemt en god ide, at jeg tog den fridag, i dag. Jeg har sovet ti timer i nat, og nej, jeg har ikke siddet oppe den halve nat, og dyrket Krig og Fred. Tværtimod gik jeg i seng allerede klokken halv ti! Og når jeg sover, er der sort skærm, og ingen afbrydelser.

Jeg må trænge, må jeg.

Bjørnen har kludret med sin eksamensplan. Det er ikke spansk, men historie, der er næste fag, og han skal trække i morgen og ikke i dag, som han ellers havde bildt sig selv ind. Og, hvis han vil vide noget om Napoleonskrigene, skal han bare sige til. Jeg er tændt. I den grad.
1 kommentar:

Losarinas mor sagde ...

Mums:-)
Så kan I jo begge tage det lidt roligt i dag :-)