tirsdag den 30. juni 2009

Havearbejde

Vejret i dag er overskyet, men det er dejlig varmt. Jeg sad lidt på ferieverandaen og strakte ben, da jeg pludselig blev ramt af en bølge af foretagsomhed. Efter et hurtigt bad gik jeg en runde med rosensaksen, og klippede løs.

Lavendel lægger tilfældigvis op til spørgsmålet i en kommentar, om hvorvidt havearbejde er motion, eller meditation. For mig er det helt klart motion. Det giver sved på panden, og tankerne går på vandring, mens man hyggeknokler mellem blomster og bier.

Det er næsten det sammen med håndarbejde og madlavning. Det er dog efter min mening, hverken motion, eller meditation, bare ren afslapning, hvor der er frit slag til at få tænkt over tingene i et stilleflydende forløb.

Men meditation er det altså ikke. Set fra min side af rosenhækken.

3 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Jeg er vildt imponeret over, at du kan lave havearbejde i denne varme. Pt. er der så trykkende varmt, at jeg sidder og gisper som en lille hund! :-D

Lavendel sagde ...

Enig- har dyrket en inde-udestuen-dag, afbrudt af en del kunder i butikken...der er dejligt svalt, men det ,jeg mener er at havearbejde får mig til at være i nuet, bort fra tankemylder m.m. og det er den rene meditative tilstand ind i mellem. Men jeg er osse imponeret over din foretagsomhed, uuuh det er var her, var en tur i mit udebad for en time siden, det mærkes ikke nu.

Jeannette Mariae sagde ...

Jeg er vild med dine M´er ;-)