mandag den 20. juli 2009

Here we go again

En gammel traver, men den er god.

Hakket skinkekød, øko fra Irma til halv pris, blandes med revet gul cheddar, karseklippet purløg og stødt rosenpeber. Klør fem stikkes ned i skålen, hvorefter man ælter det hele godt og grundigt. Farsen formes til småbøffer, og steges på pande.

I ovnen står flere rækker håndskårne kartoffelbåde, der er blevet vendte i gylden olivenolie, og drysset med urtesalt fra mine bekendte på Gl. Kongevej.

Den oprindelige opskrift på krebinetterne fandt jeg i sin tid i Gris og Grønt, som jeg må se at få støvet op en dag, og få genindsat på kogebogshylden.

Heri foreslog forfatteren at servere krebinetterne med udkogte røde kartofler, ikke de franske, men de danske, som har en ultrakort sæson i juli måned, og smager helt vidunderligt. Når kartoflerne er kogt, hælder man kogevandet fra, og tilsætter derefter fløde og masser af hakket timian, lægger låget på, og smadrer det hele sammen ved at ryste gryden kraftigt. Lækkert!

Hold da lige op, hvor det regner.

3 kommentarer:

Pernille på 1. sagde ...

Hejsa
Ja det kan godt være at det er en gammel traver, men jeg har aldrig prøvet den :) den er nu lagret på computeren.

Knus

Unknown sagde ...

Og du kaster dig ind i hverdagen med lækkerier :-)

Lavendel sagde ...

Jeg siger kuns - mmmmmmmmm