mandag den 21. september 2009

Lej en sphinx

Fridag. I dag. Igen. Men. Hele to aftaler på Hvidovre. Igen. I dag. Men.

Jeg har læst på lektien hjemmefra, så jeg husker at få spurgt om det, jeg nu vil spørge om. Jeg har pakket tasken hjemmefra, så jeg ikke skal sidde og glo ud i den kedelige luft i de forskellige transportmidler og venteværelser.

Hænderne er beskæftigede med strikketøj, som glider nemt i rene retmasker og en enkelt udtagning på hver fjerde. Underholdning i den lette ende af skalaen.

Bussen kommer og kører. Jeg er med, og kan tillade mig at brede mig, for den første myldretid er forbi. Nu er det formiddagsholdet, der råder, og vi er ikke så mange.

Jeg er ikke vild med Hvidovre. Af mange gode grunde, og erindringen sidder som et sug i maven. Strikken tilbyder mig andre tanker, som jeg taknemmligt tager imod, og faktisk lykkes det mig at strikke mig fra de værste minder i de forskellige venteværelser.

Først bliver jeg mammograferet, bagefter reumatologiseret, og ender med at sidde, et enkelt øjeblik eller tre, i blodbanken, som de har flyttet siden sidst. I et nyindrettet aflukke venter en ung vampyr, der suger seks rør, uden jeg overhovedet mærker det. Hende vil jeg gerne abonnere på, hvis der fremover skal tappes i større stil.

Mens jeg pakker aftalekort og andet papirarbejde ned i tasken, er jeg nu på det rene med, at jeg har en ny lægeaftale om tre måneder, vil blive indkaldt til røntgen på et senere tidspunkt, og at jeg fortsat skal guffe ekstra fiskeolie og d-vitamin i mig, udover den daglige multi.

Bussen kommer, og kører den anden vej. Jeg er med. På vej hjem i eftermiddagen.

7 kommentarer:

susling sagde ...

Vitamin D - både i pilleform og ovenfra. Det må vi suge til os. Resten er jeg ikke så klog på, men jeg håber,at det hjælper.

Pernille på 1. sagde ...

Godt at du har forberedt dig på at der kan være lang ventetid .

Hun lyder ikke så hyggelig hende vampyren :)

Håber at det hele er gået godt
Knus

Sifka sagde ...

Susling, fiskeolien mærker jeg ikke rigtig, men han ville gerne have, at jeg fortsatte. Til gengæld kan jeg mærke, et eller andet er anderledes, når jeg tager ekstra D-vit. Jeg tror ikke, at jeg får nok ovenfra, selvom jeg er ude stort set hver dag.

Pernille, hun var venlig, effektiv og knalddygtig. Jeg kunne simpelhen ikke mærke, at hun stak mig.

Zette sagde ...

Jeg har også selv virkelig god gavn af ekstra D-vit. Jeg hoppede - efter anbefaling fra min reumatolog på Sjangtofte - på vognen i vinter, og det kurede stort set min fatigue. Skønt. Jeg hopper snart på den vogn igen. Jeg tror, det er godt til dig, at du nu er i systemet - uanset, hvad de kan tilbyde, så hellere det end gåen-rundt-om-grøden og vente og lade stå til og håbe og frygte osv.

Nogle af de der stikdamer er super. Engang havde jeg en ældre kaliber, der stak uden at der skete noget. Jeg spurgte om, vi skulle finde en anden stikke-dame til at tage sig af mine ugavmilde årer, hvorefter bemeldte dame, så på mig og med fast stemme udtalte: "Jeg er dit bedste bud!" - det var okay med mig, den slags selvtillid skal man ikke kimse af, og i næste forsøg sad den i bedste hug! jow, jow

Sifka sagde ...

Zette, jeg er yderst tilfreds med at være kommet i gang. Er træt af usikkerheden og af at gætte mig frem. Det skal nok blive godt:)

Zette sagde ...

Det er jeg virkelig glad for at høre, Sifka!

IbensPippen sagde ...

Hvad sker der for sygehusvæsenet? D-vitaminer og fiskeolier. Troede aldrig jeg skulle leve længe nok til at opleve det. HURRA! Endelig. Og godt for dig Sifka ;-)