Fra stilk til skål.
For anden gang i år bliver jeg fristet til en gang ovnbagt rababerkompot. Første gang valgte jeg den helt enkle opskrift med rabarber i snit + rørsukker og derefter ind i ovnen.
Denne gang udvidede jeg recepten med kanelbark og vaniljestænger i store stykker, og så ind i varmen. Der blev tyktflydende, sursød saft i overflodsskud. Det bli'r gemt til en senere lejlighed. Til en klat is, dryp til en kage eller ??
Vi skal have det lidt nemt i dag, så vi napper kompotten til et stykke godt rugbrød og en god, lille lunet delle eller to, tre måske...
3 kommentarer:
Kompot og delle, det er godt, og så med en tyk skive rugbrød med koldt smør på, uhm :-)
Kylling og kompot, det er nu også godt!
Jeg har købt et bundt rabarber i dag, måske bliver det til en lille kage i morgen, med sorte vanilleprikker og tung marcipan.
Jeg har sendt dig 2 mails i dag, er de kommet frem?
Nyd resten af aftenen.
KH Anne
Det er første gang jeg hører om rabarber som tilbehør til delle:-)
Æblemos har jeg fået serveret til, og det var ganske udmærket.
Men jeg kommer til at prøve det en dag.
Ja tak, Anne jeg har fået dem og har svaret:-)
Judith, det smager dejligt, og så er det lidt syrligere end æblemos.
Dejligt du kigger ind her :-)
Send en kommentar