Sol,safran og salvie.
10 gr gær røres ud i 5 dl koldt vand. Tilsættes 1 spsk salt. Et nip safran blødes ud i en smule vand og røres i blandingen, herefter sigtes efterhånden ca 750 gr durummel i dejen, som æltes blank og smidig. Mængden af mel kan variere.
Hæver dækket med et vådt klæde i skålen i 12-15 timer.
Dejen slåes ned og skæres ud til 12-16 stykker, der trilles til boller og stilles på en bageplade beklædt med bagepapir. Dækkes til og efterhæver ca 1 time.
Stilles i den 225 grader varme ovn, og bages i ca 25 minutter. Afkøler på rist dækket med et fugtigt klæde.
For trippets skyld har jeg penslet halvdelen af bollerne med salviesirup, hvordan det smager, finder jeg ud af om lidt.
13 kommentarer:
Kære Sifka
Jeg er på jagt efter safran til en paella, ved du hvor man kan købe det i lokalsamfundet..........
Forøvrigt - bollerne ser lækre ud. Jeg selv har sat en surdej over med tørrede frugter efter inspiration fra dig :-)
Hmm safran er godt .. her i hytten står den også på home made boller senere .. måske med safran ;-)
Velbekommen .. og god lørdag
De ser nu gode ud, havde ellers bestemt, at der ikke skulle bages i dag, men måske alligevel, med safran...
Dagens hjemmebagte boller er spist her :) - det var dog mere ordinære efter det forhåndenværende søms princip.
Salt direkte i vandet sammen med gæren? Er det en god ide? Jeg ville vente med at komme saltet i til senere, så det ikke kom direkte ned til gæren.
Kratlusker: Nej salt i vandet med gær er som regel ikke en god ide, men melet kom i med det samme så det gik som det skulle. Jeg ta'r det dog til efterretning næsten gang jeg smider en specifik opskrift på bloggen:)
Velkommen til forøvrigt. Det er altid rart med nye opmærksomme læsere;)
Jeg ville da lige forbi og se hvad du var for en størrelse. Kan godt lide at læse om mad, men får sjældent afsat tiden til at gøre nok ud af det selv, må jeg indrømme.
spændende trip du er på ;) - med salviesirup..
Rækkefølge eller ej, det er dejligt du gider dele dine vidunderlige opskrifter med os andre...Tak for det :-)
God solskinsweekend fra det mørke Jylland....
Det lød så godt at jeg har lavet en portion dej, som skal stå og hæve natten over. Ved at jeg har safrantråede et sted - har ihvertfald pakket dem ned da vi flyttede, men finde dem kunne jeg ikke - så det bliver uden safran i denne omgang.... Skal dejen stå køligt - udenfor eller i køleskab?
Venter med spændt på lagkagen..... hvad blev det til?
Det lyder vildt lækkert - det må prøves her også.
Jeg skal lige høre, Sifka, om du sætter dejen i køleskab? Eller kan den godt klare sig med så lang hævetid på køkkenbordet? Bager tit mine egen "italienske" boller, der hæver natten over, men sætter dem altid i køleskab, dog ofte svært at finde pladsen, så hvis det ikke er nødvendigt kunne det jo være rart. Derfor spørger jeg lige eksperten!
Kristine & Zette: Denne her portion stod i mit store lerfad på køkkenbordet, dækket med et vådt klæde, og det gik fint.
Send en kommentar