Pitabrød - en opskrift.
Jeg vil ikke have smidt mislykkede pitabrød i nakken, hvis det ikke lykkes for jer, men her er, hvad jeg gjorde, ok?
Jeg rørte cirka 25 gram gær ud i 1½ deciliter lunken Kusmi te, Price Wladimir, men vand går vel også an. Derefter tilsatte jeg 1½ deciliter mælk, ½ teskefuld rørsukker og ½ teskefuld groft kryddersalt. Derefter fulgte 2½ deciliter groft ølandshvedemel, samt cirka 250 gram almindelig ølandshvedemel, som blev æltet sammen til en smidig dej.
Målene svarer til dem, som opgives i flere opskrifter, der blandt andet også kan findes på nettet, blot er ingredienserne lidt anderledes.
Dejen blev herefter delt i otte stykker, der hver især blev rullet ud med kagerullen til flade brød, som blev lagt på bagepapirbeklædte plader, og derefter sat i en kold ovn, hvor de blev bagt i cirka 20 minutter ved cirka 225 grader (200 grader, hvis der bruges varmluft).
Personligt tror jeg, at fidusen ligger i at smække brødene i en kold ovn uden at lade dejen hæve først. Det virkede i hvert fald glimrende, da jeg prøvede.
5 kommentarer:
Du skal altså på en piedestal skal du - for en mere kreativ person kender jeg altså ikke og ved du hvad. De der pitabrød de skal prøves skal de.
Jeg siger som Marianne, de skal prøves!
Tak :-)
Tak fordi du gad sætte opskriften herud - de skal prøves!!!
Kh Connie
Tak! Har aldrig prøvet det med at sætte dem i en kold ovn - det må prøves :-)
Tak, Shabby for de pæne ord og velbekomme til jer andre:)
Send en kommentar