søndag den 12. april 2009

Påskekage

Dagens punktum, en påskekage, efter en helt vidunderlig lammekølle, der havde hygget sig i ovnen, lejret ovenpå indtil flere kartofler i tynde skiver, samt et kæmpefed hvidløg i endnu tyndere skiver. Stegen var penslet med mynteolie, og kartoflerne fodbadet i økologisk fløde.

Intet mindre end pragtfuldt.

Kagen er meget speciel, og kunne sagtens stamme fra et af renæssancens overdådige borde. Dejen er rørt med safran, og der er knust rosenpeber i den assisterende ananascreme, der danner prikken over i'et. Inspirationen er fundet her, men som sædvanligt, har jeg behændigt undgået at følge opskriften slavisk. Dog ikke mere end at essensen stadig er der.

Jeg glæder mig til at smage igen i morgen, for kager af den type, bliver altid bedre dagen efter.

Mit fjernsyn er fuld af film, jeg har set rigeligt til. Det betyder vel, at jeg bare kan gå i seng, eller noget. Så nat, nat!

4 kommentarer:

Jeannette Mariae sagde ...

Selvom det er forholdsvis tidligt på morgenen, bliver jeg ganske sulten, når jeg ser, hvad du har præsteret at lækkerier i går.

Tak for inspirationen ;-)

Julia sagde ...

åh, hvor lyder det skønt... Og når noget er rørt med safran, lyder det som englemad.

Anonym sagde ...

Kagen ser super lækker ud. Den må jeg prøve en dag. :)

Sifka sagde ...

Jeanette Mariae, velbekomme:)

Julia, jeg er meget glad for safran, og denne kage smager skønt:)

Belle Blues, hvis du kan lide det lidt parfumerede, kan du roligt gå til den.