søndag den 10. maj 2009

Hveder for gode til at glemme

Jaja, jeg ved godt at St. Bededag er overstået, og hvedeknopperne passé, men den opskrift jeg saksede fra avisen, gjorde sig så godt sammen med melet fra Aarstiderne. Den fortjener bedre end bare at gå i glemmebogen, og på søndag kan vi jo bare kalde dem for krydderboller.

Godt så!
TRADITIONELLE HVEDER/KRYDDERBOLLER:

1 dl mælk
1 dl vand
50 g smør
50 g gær
1 æg
500 g
økologisk mel fra Aarstiderne, eller Ølandshvede fra Aurion
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
evt. 2-3 tsk. kardemomme - ikke noget med eventuelt, det SKAL i.

Lun mælk, vand og smør let og rør gæren i. Bland det piskede æg, mel, salt, sukker og kardemomme i gærvæden, og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i cirka en halv times tid.

Arbejd dernæst dejen igennem endnu en gang, og del den i 12 boller. Anbring dem på en bageplade og lad dem hæve. Bollerne skal helst røre hinanden.

Et lille fif til selve hævningen er at lade dette foregå i damp over en gryde med kogende vand i 20 minutter.

Pensl bollerne med mælk, vand eller som grisen her med fløde, og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter.

Flæk og rist dem, inden de spises.

Kilde:
Politiken.dk

1 kommentar:

Margrethe sagde ...

Uhm, jeg nupper lige opskriften ;-)