mandag den 28. maj 2007

Det bobler!

Det virker! Surdejen er i aktivitet, så jeg skal måske allerede i gang med maltbrødet i morgen. Jeg vil krydse fingre for, at jeg får frembragt et velsmagende og saftigt brød. Så er det nemlig nat med hvedebrødspusheren.

I den store gryde, har jeg et kalvespidsbryst i simrekog med laurbær, timian, rødløg, blomkål og gulerødder, samt krydderurtesaltet vand. Det skal stå på ilden og småboble i et par timer, så der er rigelig tid til at udtænke tilbehør.

Og strikke en pind eller to.

3 kommentarer:

Husejer sagde ...

Camilla Plums brødbog er på min ønskeseddel, men der er sørme længe til min føsdag, så måske skulle jeg begave mig selv, for din surdej ser for interessant ud.

Jeg forventer brillante fotos af brødet, så såre det er bagt, og så har jeg snart fri til at forsøge mig ud i surdejens kunst.

Jeg elsker lugten af boblende gær - også i øl ;)

Andrea

P.S. Din lille historie om skaden er som en blid knytnæve mod den sikkehed vi alle tror os omgivet af.

judith sagde ...

For mange år siden fik jeg en surdej, den skulle efter sigende være generationer gammel. Den var rigtig god, men på et tidpunkt fik jeg ikke bagt rugbrød, og den gik hen og døde. At selv starte en surdej op har ikke været det samme syns jeg.
Og nu får jeg lyst til rigtig godt hjemmebagt grovt rugbrød, der er altså noget med din blog der gør at jeg bliver sulten eller får lyst til et eller andet:-)

Sifka sagde ...

Andrea, historien om skaden måtte jeg bare af med.

Øl er godt og der skal porter i brødet :)

Judith, en surdej bli'r bedre med tiden, men den skal holdes i live :)
Jamen min blog må også dække lækkermunde og madgrise :)