søndag den 27. maj 2007

I går...

tog jeg en mørbrad og pudsede af med den gode kniv. Derefter blev den skåret i skiver, der blev klappet lidt. Nede i pudderposen, blev bøfferne rystet godt sammen med paprikaparafumeret mel, samt salt & peber.

En flok mørke champignon blev nænsomt renset og skåret i stykker og bragt sammen med en rest forårsløg delt i kvartér. En mellemstor håndfuld røde flasketomater i ministørrelse blev halveret og tilføjet.

En hed, tør pande ventede på svampene og efterhånden, som de afgav duft og energi, blev løg og tomater tilsat. Det hele blev badet i friskpresset citronsaft. Drysset med hjemmegjort krydderurtesalt, derefter overhældt med tyk fløde og siden flyttet af vejen på komfuret.

Basmatiris blev vasket til vandet var krystalklart. En lille gryde med spildkogende vand, tilsat rosa saltkrystaller og et skvat olie ventede. Risene blev kogt på svageste blus i 10 minutter, hvorefter ilden blev slukket og de ventede under dynen, mens bøfferne blev stegt.

Alt blev anrettet på de lyseblå hverdags og båret ind.

Ligenu snurrer en portion hakket kalvekød med olivenolie i den store pande, men det er til en senere lejlighed, for nu skal vi ha' sushi.

8 kommentarer:

lifeondyssen sagde ...

HejSifka
Mums det ser lækkert ud .. lader til du elsker at lave mad !!
/Mette

Sifka sagde ...

Ja Mette, det er ren råhygge med gode råvarer i mit lille køkken :)

Natmaleren sagde ...

Bliver da noget sulten når man ser alt det mad du har gang i:-)

Sifka sagde ...

Ja, jeg er en værre en i mit køkken:)

Lene sagde ...

jeg sidder her fra morgenstunden og nyder din madbeskrivelse, uhm det lyder godt. Laver du selv sushi?

Deborah sagde ...

Mørbraden er jeg helt med på, det lyder rigtig guf, og ser ligledes ud. Sushi'en må I altså gerne beholde for mig!

Bolette sagde ...

Kære Sifka har har nydt dine kommentarer over hos vampyrpingvinen og liselotte...
lækker mad ...kom fobi din blog i dag dejlig blog ...vil følge med på sidelinien

may the force be with u
Bolette

Sifka sagde ...

Lene, det er Bjørnen der laver sushi:) og han er god til det.

Deborah, smag og behag er jo heldigvis forskellig. Jeg elsker sushi :)

Kære Bolette, velkommen til, det glæder mig at du er her :)