søndag den 1. juli 2007

Koloni.

Jeg har fået lov til at låne min kollegas lille hyggelige kolonihavehus på Kløvermarken og skal således være landligger i storbyen.

På Kløvermarken ligger en stribe kolonihaveforeninger fra 1910'erne, hvoraf 'Vennelyst' nok er den mest kendte. Her ligger bl.a. huset med løgkuppeltaget, som tit vises i kolonihavesammenhæng, men det er ikke lige, der jeg skal residere.

Her i eftermiddags kørte jeg ud til haveforeningen og mødtes med kollegaen. Jeg havde medbragt en frokostpakke bestående af madmuffins, smør og en håndfuld sorte oliven. Kollegaen trakterede med kold hvidvin, og så sad vi der i haven og pludrede, mens jeg kastede begejstrede blikke omkring mig og sugede indtrykkene ind.

Det er et rigtigt kolonihavehus, primitivt og enkelt, lyst og venligt og forfærdeligt hyggeligt. I haven var der liv, pippen og summen.

Køkkenet var meget lille, men der var alle de remedier der skal bruges til at trylle dejlige sommermåltider frem. Der var gasblus, ovn og grill.


Om kort tid skal jeg sidde i haven og nyde sommeren med spurvene, strikketøj og bøger. Åh, hvor jeg glæder mig.

8 kommentarer:

lifeondyssen sagde ...

Ikke ringe .. der vil sikkert være en masse spændende hjørner i området :o)

HANNE sagde ...

Danmark, når det er dejligst....jeg ønsker solskin til din ferie :-)

Sifka sagde ...

Dyss: Der er områder der skal udforskes.

Hanne: Solskin er absolut velkomment:)

Lene sagde ...

det bliver så skønt Sifka, ha en god ferie

Marianne/København sagde ...

Det er da det skønneste sted på jorden. Hvem ville ikke ønske at eje et af de dukkehuse? Husk nu at se tjekket ud - når alle turisterne (incl. japanerne) kommer og tager foto´s, ha ha

Sifka sagde ...

Tak Lene, men der går lige lidt før jeg kan rykke ind, men det blir så godt:)

Marianne: Er det ikke noget med kolde øl og et afslappet smil på læben??

Anne sagde ...

Hvor er det bare dejligt for dig, at du kan tilbringe noget af ferien i sådan et lille hus.

Jeg har altid drømt om at få en kolonihave, men vi har vist have nok her, der var mere behov da vi kun havde 150 kvm. gårdhave.

Åh, hvor skal du hygge dig, men strik og lækkerier til maven, jeg håber, at vejret vender, så der også blive sol til næsen.

Marianne/København sagde ...

Netop - den autentiske koloni-have stil :-)