tirsdag den 21. august 2007

Noget rigtigt gris.

Økologisk flæsk i skiver til en særlig billig pris, fristede i køledisken i dag.

Dagens ret blev derfor ovnstegt flæsk, lagt på rist i bradepande over rosenkål i kvarter, og æbler, som en kollega havde haft med til mig fra sin have, blev skåret ligeså. Grøntsagerne drysset med citrontimian og flæsket med salt.

Det hele blev sat ind i en kold ovn, der blev stillet på 220 grader. Så stod det bare der og stod, indtil det var færdigt.

Hvorlænge ved jeg ikke.

Bjørnen kiggede til bradepanden på et tidspunkt og synes, at det så fint ud, og så blev der rettet an med ugens brød og dijonsennep.

Rigtig gammeldags bondekost. Vi burde faktisk gå ud og udføre noget hårdt fysisk arbejde af en eller anden art efter det måltid.

5 kommentarer:

Marianne's mening sagde ...

Uha.. det lyder ret lækkert :-)

Marianne/København sagde ...

Aejjjjjj hvor lækkert -Sidst jeg fik stegflæsk var i juli 2004 - det er dælme længe siden. Men familien er jo ikke til svin. Når jeg en aften skal svine mig så gør jeg som din opskrift -

Nina sagde ...

Det ser usandsynelig lækkert ud - jeg ville ønske, jeg havde det samme mod til bare at kaste madvarer i ovn, på pande eller lignende, og så bare tro, at det er godt, når det er færdigt. Tak for inspirationen.

conny sagde ...

Hvor er det en fed slutkommentar! Og maden ser superlækker ud - og med både æbler og rosenkål til så er retten da totalt set ret "sexet" (altså seks-om-dagen-agtig).
Velbekomme!

Kagekonen sagde ...

Kan kun sige, det er noget rigtig godt gris... kopierede rettet (dog uden rosenkål men med rødløg i ringe) og det smagte pragtfuldt...