torsdag den 23. august 2007

Rugbrødsdrømme.

Jeg har efterhånden fået udviklet en surdej til det gode grovbrød, som vi dagligt, med stor fryd, gnasker i os. Jeg har også fået styr på brug af gær til småbrød og boller, således at de har en god, ren brødsmag.

Jeg har fået sat indtil flere stjerner op på min brødhimmel, og nu håber jeg snart at kunne tilføje en rugbrødsstjerne. Jeg har været der, selvfølgelig har jeg det, men rugbrødene er indtil videre strandede på smagen. De har været for syrede i deres udtryk.

Nu vil jeg imidlertid genoptage jagten på det, for os, rigtige rugbrød. Opskrifter, tips og ideer modtages med glæde enten som kommentar eller mail, for måske ligger løsningen et eller andet sted derude?

4 kommentarer:

HANNE sagde ...

Åh jeg ville gerne kunne bage rugbrød, men det må jeg have til gode til tiden bliver bedre, det er jo en videnskab man skal pleje :) Måske kunne du komme kartofler i dit rugbrød til at tage den syrlige smag? Jeg kender en rugbrødsmesterbager, ham spørger jeg næste gang jeg ser ham :-)

Marianne/København sagde ...

Jeg bager jo rugbrød et par gange om ugen.......
et tips er (som du sikkert allerede kender). Når brødet er kommet ud af ovenen og har stået i ca. 30 min - så pak det ind i et fugtigt klæde (gerne i flere timer). På den måde bliver brødet blødt og lækkert....

conny sagde ...

Jeg har en bog af Camilla Plum - og jeg tror, den hedder "Et godt brød". Trods min uvilje mod den politisk korrekte dame, så har hun begået en rigtig inspirerende bagebog. Måske du kunne finde råd der?

Husejer sagde ...

Jeg tror faktisk kun jeg har bagt rugbrød en eneste gang i mit liv - da jeg var udvekslingsstudent i USA og savnede en leverpostejsmad uudholdeligt.

Håber du vil dele den perfekte opskrift, når du når frem til den.