Spis brød til.
Surdejen kom frem i lyset i går, og jeg synes, at den var lidt sølle i volumen, så jeg rørte frisk gær ud med lidt vand og tilsatte salt, sukker, mel og den i forvejen eksisterende surdej. Da jeg havde rørt mig frem til en passende mængde og en passende konsistens, hældte jeg en del over i surdejsbeholderen og smed den på køl igen.
Resten i skålen blev spædet op med en sjat Stella Artois, som var en levning fra et tilbud, fra Bilka. Ti kroner for en halv liter velsmagende øl.
I en anden skål lagde jeg halverede økologiske dadler og en pæn håndfuld mørke rosiner i blød i en blanding af rosmarinsirup og vand. Og så forlod jeg køkkenet.
Da jeg senere slog brødet op, blev der udover de udblødte frugter, smidt en håndfuld valnødder i. Melet var den sædvanlig blanding af forskellige udgaver af hvedmel.
Jeg nåede lige at hive det duftende brød ud af ovnen, inden vi strøg ud af døren med kurs mod Parken.
Hertil morgen lavede jeg en spandfuld Kusmi og smurte et par pølsemadder med det hele. Om det smagte? Også i den grad!
3 kommentarer:
og ser det lækker ud? Os' i den grad!
:D
Det ser dælme lækkert ud, det kunne jeg spise;
Morgen :-)
Frokost;
Aften;
Natmad;
listemad...
Skal også huske at smide nogle spandfulde tørrede frugter i mit næste brød....
Marianne:Tørrede frugter i brød er det rene trylleri, men læg dem i blød først.
Pedrsn: Tak skal du ha' :)
Send en kommentar