tirsdag den 20. november 2007

Spillefugle på spil.

Bjørnen har taget en spillefugl med hjem, som gerne vil spise med og det får han da lov til. Der er mad nok, og mens de fordyber sig i bjørnehulen, går jeg i gang i køkkenet.

Hakket kalv og flæsk formes til krebinetter, der vendes i Herbes de provence, salt og peber. De kantrulles sluttelig med en skive bacon, hver især. Sættes tilside.

Kartofler renses grundigt, og skæres i tykke stave. Vendes i olie og citronsaft, og hældes i en bradepande. Ind i ovnen med dem. Vendes i ny og næ.

Rød grønkål er blevet skyllet, og smidt i en gryde med kogende letsaltet vand. Det hele får et opkog, og vandet hældes derefter fra. Champignoner renses og skives ned på en hed pande. Tilsættes citronsaft, og når de har smidt saften, tilsættes kålen. Panden er tefal, men en smule fedtstof har sneget sig ind, lige før kålen blander sig. Det hele varmes godt igennem, og der rives muskat over. Nu bliver der fest, for jeg hælder fløde ved, og lader det samle sig.

De provencevendte bøffer steges på panden, og alt tilpasses og serveres. Spillefuglene supplerede med lidt Dijonsennep på kanten af tallerkenen.

1 kommentar: