lørdag den 1. december 2007

Spring julebuk!

Jeg har en mindre samling af julebukke, hvilket i sig selv ikke er nogen kunst. Nej, men det særlige er, at alle bukkene er en slags hittebørn. De lidt vinde, skæve og oversete. Dem der står tilbage lige før juleaften, og som ingen vil have. Nedsatte og værdifaldne. Dem kan jeg ikke lade i stikken, når de ser bedende på mig med deres små julebukkeøjne.

I dag er de to af dem kommet på plads ude på trappen. Der lyser de op, og gør det festligt for forbipasserende. I de sidste dage op mod kulminationen, byder de på lækkerier til bud og hvermand.

Tro ikke at de er forvist til trappen, fordi de har været ringere stillet. Nej, nej, de holder fred for katten. Den elsker nemlig også de ensomme julebukke, bare på en mere bidende måde, der ødelægger de sarte strå.

Og således kom vi også i gang med december.

4 kommentarer:

Marianne's mening sagde ...

Det er sødt af dig at tage de små stakler med hjem og passe på dem ;-)
God ide at bukkene så mod jul byder på lidt. Mon ikke posten syntes om det :-)

God aften til dig Sifka

Liselotte sagde ...

Åh så hyggeligt, Sifka :-)

Madame http://huskebloggen.blogspot.com/ sagde ...

Det er så dejligt med julebukke, jeg husker dem fra min barndoms jul. Mon ikke de forbipasserende på din trappe synes, de er dekorative og giver dem et klap?

Anne sagde ...

Hyggeligt med julebukke og godter til trappens gæster!

Men lad os ikke håbe, at det går dig, som det gik Monica fra Friends, hun ville også forkæle opgangens beboere til Thanksgiving, og inden længe stod der en hær af mennesker ved døren, der krævede både den ene og den andens slags hjemmelavede lækkerier og som nærmest var ved at tage livet af hende ;-)

Julebukke er så fine, Nugga gnasker dem desværre bare, så her hos os bor der ikke længere nogen...