søndag den 3. august 2008

Dag 5 Århus Å, eftermiddag

Man blev forfærdelig sulten af alt det lopperi, så vi måtte finde et sted, hvor vi kunne få lidt godt til at stille sulten med. Vi valgte at gå ned langs åen, gennemse menuerne, og derefter vælge, hvad der lokkede mest.

Valget faldt ud til fordel for et sted med italienskinspireret menukort. Vi bestilte to gange carbonara, solbærsaft og en lille hvedeøl. Vi lagde dog op til en dessert bagefter, for de lokkede voldsomt på kortet.

Første kom drikkevarerne og derefter en lille kurvfuld hvedebrød, samt en lille skål med velsmagende olivenolie til at dyppe i. Det var ikke blevet til mange brødbidder, før store hvidpastatallerkener landede på bordet foran os.

Septemberalfens mor mente, at det var den bedste carbonara hun nogensinde havde smagt, mens jeg stadig roder i erindringen, inden jeg udtaler mig endeligt. Men den var god. Rigtig god. Og fyldig. Vi måtte faktisk levne, og droppe videre planer om desserter i denne omgang.

Der var andre ting på kortet, som lød fristende, altså udover desserterne, og jeg kommer da gerne forbi en anden gang.

1 kommentar:

Nille sagde ...

At lave en ægte god carbonara er en kunst - der er mange versioner af den... men en italiensk svigermor har i tidernes morgen lært mig gudeopskriften - og den indeholder ikke fløde, som tit ses rundt omkring. Måske finder du et andet smagsminde frem i erindringen...