lørdag den 13. september 2008

Hønsesalat

I går skulle vi holde den kogte økokyllings andendags gilde, og jeg lod mig inspirere af et minde fra dengang, jeg var en fattig studerende på SU. Jeg boede på Amagerbrogade, i en meget billig andelslejlighed, som havde været min farmors. Tre værelser, køkken og et meget lille toilet med bruser. Det fungerede fantastisk.

Ikke langt derfra lå en lille delikatesse, det var vist egentlig en ostehandel, men han havde så meget andet lækkert, og jeg lod mig gerne friste, og lod SU'en springe på ost, vin og pølser. Han var en flink mand, den ostehandler og ofte fik jeg rabatstykker, og gratis flute med hjem. Der var også tit en ekstra skefuld af den gode hønsesalat i bægret. Studenterrabat, som han kaldte det.

Hønsesalaten, og desuden også de andre salater, lavede han selv. Kogte høns i baglokalet, som han skar i sirlige stykker, blandede dressingen af, ja, jeg ved det ikke, men den var krydret med en smule karry, og tilsat ekstrafine ærter. Det var et stykke af himlen, man fik med hjem.

Jeg skar resten af kyllingen i sirlige stykker, og skar en porre i fine mønter. De ekstrafine ærter fandt jeg i fryseren, og dressingen blev til ved hjælp af piskefløde og et stort drys karry/mango krydderblanding, der kogte ind sammen med kød og grøntsager. Jeg snød lidt, og afveg fra originalen ved at tilsætte brune champignon, skåret i kvarte. Det blev serveret med øjeblikkets yndlingpasta, pappadelle.

2 kommentarer:

Annette sagde ...

Uhmm, det ser lækkert ud!
Det kunne jeg godt spise lige nu...

Losarinas mor sagde ...

Sjovt som mad ofte bringer minder frem.