mandag den 8. september 2008

Indkøb i poser

Brune poser, der knaser på en helt bestemt måde. Ikke knitrende, heller ikke knasende som økologiske rustne søm mellem tænder.

Mit liv er, på madsiden, enormt kedeligt for tiden. Ikke at forstå, at vi får kedelig mad. Der optræder skam en masse lækre ting på tallerkenerne. Lækre salater, olivenguf, mozzarella i skiver med olivenolie, fuldmodne brier, sprødbløde nektariner i skiver, pålægschokolade, italiensk leverpostej med hjemmesyltede ting og sager, banan med mayonaise og friskkværnet peber, masser af tomater, spejlæg, labre pølser i skiver og meget andet.

Jeg slæber det ene lækre brød efter det andet med hjem. Alle pakket i knasende brune papirsposer. Og mens jeg gør det, tænker jeg på hjemmebagte boller og brød. Hjemmerørt rugbrødsdej med mandler og figner. Skubber det fra mig og tænker, Åh, Manãna!

Når jeg kommer hjem, og lægger de brune papirsposer fra mig på køkkenbordet, når jeg kun til, Åh!, mens jeg tænker på lækre retter fremstillet i gryder, potter og pander. Med kartofler, ris pasta, saftige spændstige grøntsager, friske fisk, æstetisk kød, og klukkende kyllinger.

Mit liv er, på strikkesiden, enormt kedeligt for tiden. Ikke at forstå, at jeg strikker kedelig strik. Der optræder skam en masse lækre ting på pindene. Blødt uld, lækkert mohair, langhåret angora, blødt bomuld, farverige blandinger og meget andet.

Jeg finder det ene lækre nøgle frem efter det andet. Alle pakket i bløde bomuldsposer. Og mens jeg gør det, tænker jeg på hjemmestrikkede sokker, babytrøjer og lune ting til ører og fingre. Skubber det fra mig og tænker, Åh, Manãna!

Når jeg kommer hjem, for tiden, er jeg træt indtil benet. Opbrugt og tømt for energi. Mit knæ tér sig, og det er endda kun mandag. For filan, tænker jeg, og skubber det fra mig, og tænder for fjernsynet, mens jeg tænker, Åh, Manãna!

5 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Det samme siger jeg, Sifka, for jeg har en ryg, nogle skuldre og et par arme, som ter sig, som var det dem, der bestemmer. Det er det vist desværre også lige nu. Surt!

God bedring til det knæ... og dig :-)

Anonym sagde ...

Trætheden flyder også her. Vi har været en tur på Fyn. Sprang aftensmaden over og snuppede kaffe og ostemad foran fjernsynet.

Måske vi kan i morgen igen. Vi får se!

God bedring med knæet og sov godt ;-)

Kagekonen sagde ...

Jamen i morgen er der jo endnu en dag så hvorfor gøre idag, hvad der kan udskydes til i morgen...

Jeg er gået igang med at skrive huskelister over alt det jeg lige skal have ordnet inden den står på ferie lige om lidt... jeg har nemlig udskudt alt undtagen kage her på det seneste og nu skal det altså ordnes, - i morgen forstås ;-)

Losarinas mor sagde ...

Håber du fik en god nats hvile :-)

Karen sagde ...

sillekaren sagde:
sikke en underholdende måde at formidle træthed på! Det er jo på det nærmeste et digt. Tak for det.
( jeg er selv syg på 3. dag, så hvornår jeg orker noget somhelst, er ikke godt at vide. Men jeg glæder mig.) Håber det går bedre.
Karen.