søndag den 9. november 2008

Værelse med synlig udsigt

Sen nat i Holbæk. Jeg er tilbage på museumsværelset, og jeg kan hverken fremdrage pyjamas eller Chanel no. 5 af tasken fuld af glemsomhed, så det er et stort held, at det lokale storcenter tidligere på aftenen har lagt ryg til salg af et styks sort t-shirt. For bare femten kroner.

For der er meget koldt i Holbæk. Om natten.

Vågner næsten morgen i et værelse med udsigt. Fjorden ligger blikstille hen, og der er anelser om en dag med sol og gyldne farver. Mosset på tagryggen skinner grønt, og minder om den kommende sæson.

Efter morgenmaden mødes vi i en kælder, som er dagens opholdssted. Her snakkes fokuspunkter, strukturer og andre overvejelser og iagttagelser. Lige indtil en to timers frokostpause, der tilbringes på hovedgaden.

Cafemaden er en slags Ceasars Salad med et twist, og twistet må være de trekantede frugtskiver, der dekorativt er lagt i hvert hjørne af den firkantede tallerken. Ananas, melon og appelsin. Iskold hyldeblomstdrik.

Efter lidt mere hovedstrøg er vi tilbage i kælderen til flere overvejelser, samt kaffe og kage. Da vi senere igen ser dagens lys, er det blevet mørkt, og middagen venter med de levende af slagsen. Laxemousse, andesteg og en kop kaffe på falderebet. Det er blevet sent, og alle vil hjem til egne hjem. Hurtigt. Især drømmes der højtlydt om sofaer og fjernsyn.

Ved nitiden er det slut med en hyggeligt og positiv weekend i arbejdets tegn. Jeg tumler omkuld i sofaen, går amok med fjernbetjeningen og falder i dyb trance. Således finder Bjørnen mig senere med døsigt hoved og søvn i hjertet. Klar til egen dyne.

1 kommentar:

Torsdag sagde ...

I enjoyed visiting your blog. Have anic Sunday.
Hallo from Germany
Hartmut