lørdag den 17. januar 2009

Det sidste

Hakkede hvidløg, forårsløg og skalotteløg blev svitset i en pande. Flåede tomater blev tilsat, sammen med et brev økologisk krydderiblanding, hvor der blandt andre spændende ting var spidskommen i duftsporet.

Nu lidt vand, og efterhånden blev det tid til at tilsætte fire tern mørk chokolade med chili. Chokoladen efterlod en duft af mørk elegance og blødhed, der gjorde, at det blev svært at vente med at smage.

Jeg ventede. Og blev belønnet.

I en gryde varmede jeg en sjat olivenolie, og brunede hakket oksekød heri. Jeg distraheres i mine beskrivelser af Lars H.U.G, der synger i baggrunden. Der var engang...

Molen med chokolade og det brunede kød, blandes sammen, og varmes op lige før serveringen, som først foregår, når der er skivet tomater, strimlet salat og revet ost. Racletten varmes op, og bordet dækkes. Bemærk venligst de matchende servietter. Lysene bliver tændt, og vi spiser lige om lidt.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det hele lyder så dejligt ! God appetit og fornøjelse.
Venlig hilsen Hanne P.

Jette sagde ...

Ooh, hvilken menu... :)

Zette sagde ...

Det lyder altså godt. Måske skulle jeg lade mig inspirere lidt her til aftensmaden? Smagte det lige så godt, som det lyder?

Losarinas mor sagde ...

Det var da et herremåltid :-)

Sifka sagde ...

Zette, jeg kan kun sige, at det smagte, som vi forventede, og det er, efter målestokken her i huset, rigtig godt. Måske kunne der have været en smule hakket chili i, men det havde jeg af uforklarelige årsager glemt. Jeg mener, mexikansk uden chili!