søndag den 19. april 2009

Asserboske madminder


Som bekendt hænder det, at jeg sætter spor i det Asserboske. Det hænder ofte, at besøget begynder her, hvor man kan få de lækreste sager. Dejlige oste og førsteklasses charcuteri. Den meget lille, men enormt hyggelige, butik indeholder i det hele taget en skøn blanding af alskens fristelser.

Lakrids, også den der gode med chili, chokolade, te, små kager, snacks, øl, hudpleje og vidunderlige sæber. Og flødeboller i spandevis, ikke at forglemme. Udover gårdbutikken, er der også tilknyttet en lille iscafe.

Og Kik-forbi ligger lige her, hvis du skulle få lyst til at komme på de kanter.

I ferien skejer vi ofte ud med bålmad og grill, og tilfældigt og heldigt ligger der i området en af de fedeste slagterbutikker, jeg nogensinde har gæstet. Er du gal nogle bøffer, de langer over disken, der! Og så sælger de også godt øl, som er enhver god anbefaling værd.

Da jeg i marts holdt en skøn lille ferie hos Andrea, kørte vi til Hillerød og spiste en veltillavet brunch, lige midt på Torvet. Servicen her er imødekommende ud over al forventning. Man føler sig straks velkommen i den afslappede atmosfære, der forbliver venlig, selvom der kommer pres på biksen. Som en lille fin detalje, serveres kaffen med en lille smørbagt småkage på kanten. Bagt af oldemor selv!

Encore, betyder én gang til, og jeg kommer der gerne igen. Og én gang til. Og...

Feriebarnet bød på middag, for det har vist sig, at jeg har bekendte i området med egen restaurant, så det måtte da prøves.

Jeg holder ikke hånden over nogen. Det var en fantastisk dejlig middag, og maden var til topkarakter. Der var blandt andet en krabbebisque, der hagede sig godt fast i erindringen, men de fine, tynde ananaschips og kokos-isen, var heller ikke til glemmebogen.

Heldigvis bor Andrea lige i nærheden, så vi kunne lige orke at trille hjem. Vi har allerede snakket om et genbesøg. Gerne i gårdhaven, med kølig hvidvin, eller iskold bajer i pokalerne, som ledsager til noget rigtig sommerligt. Fjordrejer måske, eller...

Et andet kulinarisk lysglimt var torvedag i Roskilde. Sådan et marked må de gerne banke op her i nærheden. Især det skønne bagerudsalg med de skønne brød og boller skal være velkomment. Her købte vi dejlige krydderiduftende klöbenboller med sukat og charme. Uhm, jeg må simpelhen til Roskilde igen.

Frokost spiser vi da også, og en dag i Hornbæk fik jeg et stykke godt rugbrød med tynde skiver stegt lever. Jamen, jeg fik pludselig sådan en trang til stegt lever, og blev absolut ikke skuffet. Hvad Andrea kastede i sig, har fuldstændigt fortabt sig i glemsel til fordel for min egen oplevelse.

Og når vi nu lige berører emnet, kan jeg oplyse, at den cooleste snaps ever! serveres på en privatadresse i Asserbo.

Enkelhed kan bestemt også gøre det. En lille pose nødder og en isafkølet flaske ribsvin fra Bornholm som selskab, mens vi sidder i læ i en gryde, og ser solen gå ned, går bestemt også an.

4 kommentarer:

Henriette sagde ...

Sifka for pokker da..

Jeg bliver så sulten nu. Det er ikke til at bære at jeg ikke lige er i nærheden. Må se at lokke kæresten på en køretur snart.

Uha der er mange steder der frister.

Kærlig hilsen
Henriette

Anonym sagde ...

Sikke meget du oplever hele tiden. Jeg så lige, at Cafe Encore har en usædvanlig spændende tofu-ret. Det er lige ved at man skulle en tur til Hillerød.......

Sifka sagde ...

Henriette, der er nok at tage fat på deroppe, så der er rigeligt til flere udflugter;)

Jens, du skulle prøve, det er virkelig et fint sted:)

Kagekonen sagde ...

wow for en tur du har haft... tror da lige der er basis for et par ture til det nordsjællandske når kort og motorcykel er i hus ;-)