fredag den 24. april 2009

Sol over Sundet

Når man gerne vil vækkes 6.45 af sin nye mobil, er det en god ide at bede den om det. Det opdagede jeg i morges, da jeg vågnede tolv minutter i mødetid.

Nu ingen panik, tænkte jeg, og styrtede derefter ud af døren med kun det nødvendigste kørt i stilling. Og dertil hørte ikke sund, god og fornuftig morgenmad, så jeg har klaret mig på en enkelt kanelbulla og to glas vand hele dagen. Heftigt.

To børn og mig afsted med metro, og derefter med tog over broen, under bilerne, og lige i favnen på min yndlingsby ved Øresundet. Og solen skinnede.

Formålet med turen var at hjemkøbe den årlige kalender, men boghandleren var ikke enig med mig og forlaget i, at den nye kalender allerede var udkommet i början af mars, han holdt stædigt på sin maj. Det giver jo så en undskyldning for endnu en udflugt til Malmø, enten i embeds, eller privat medfør på et senere tidspunkt.

Jeg havde på forhånd tegnet, og fortalt temmelig højt til loftet om en bestemt iskiosk, hvor man frit kan vælge mellem en milliard forskellige slags, og gode råd var fileme dyre, da det viste sig, at der var temmelig lukket, da det endelig blev rette tid til tant, fjas og is i bægre.

Efter endt madpakke på Kattetrappen, trak jeg af med ungerne. Jeg styrede os målbevidst mod et konditori, hvor vi købte kanelbullar i massevis, ja altså, alt taget i betragtning. Jeg måtte jo ligesom kompensere, ikk'?

Tilbage på Kattetrappen åd vi lystigt, lige indtil den onde pædagog besluttede, at de sidste par stykker, skulle gemmes til turen hjem. Stor forundring, stod malet i de uskyldige barneøjne. Hvorfor dog det?

Mit eget blik vendtes i beslutsomt opbrud mod iskiosken, som selvfølgelig i mellemtiden havde slået klappen op, og sat stolene frem. Is, var lovet. Is, måtte købes. Og is blev spist. I pænt store mængder, og i temmelig lang tid.

Godt fulde af glass och bullar, vendte vi tilbage til resten af flokken, der hjemme på Havnen, var på nippet til at gøre klar til et eftermiddagsbord med frugt og hjemmebagte boller. Og det kunne mine to små rejsefæller da ikke sige nej til.

5 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Sikke en hyggelig tur, I har haft - godt at is-ekspeditionen lykkedes til sidst!

Det ser ud til, at du kender en del til Malmø. Jeg har inviteret gemalen med på en udflugt derover om en måneds tid, så jeg tænkte, om der er steder/spisesteder/butikker, du særligt vil anbefale at smutte forbi?

Anonym sagde ...

Bare du havde haft brug for en pædagogmedhjælper i dag... :-)

en anden gang, måske?

Shabby - Marianne sagde ...

Sikke en dejlig tur - jeg drømmer også om en tur på den anden side af sundet :-)

Sifka sagde ...

Piskeris, hvis du skriver 'malmø' i 'søg i blog' øverst til venstre, så kan du læse om mine tidligere udflugter. Der er også links til nogle af stederne.

Anne og Marianne, det kunne da være, at vi skulle tage en tur sammen en dag???

Piskeriset sagde ...

Ah, selvfølgelig! Tak for det :-)