søndag den 10. maj 2009

Bordskik

Nyx, vores sorte nattegudinde, mener, at hun bør sidde med til bords, hvor hun så helst skal håndfodres med små delikate stykker lammekød, eller hvad der nu står på menuen. Altså fra kødsiden!

Vi er ikke helt enige i den sag.

Inden maden kommer på bordet, er hendes madskål blevet fyldt op med kattepiller, og en ekstra lille godteskål står ved siden af med et par bidder af dagens menu. Fra kødsiden, selvfølgelig! Og, der er frisk vand i truget. Værsågod. Men, nej tak!

Vi er altså heller ikke helt enige i den sag.

Demonstrativt sidder hun, og troner fra nærmeste plads, i dette tilfælde er det fjernsynet, der er tættest på, og nedstirrer ihærdigt, hver en bid vi tillader os at indtage. Vores meget rare og flinke dyrlæge kalder det, at være social. En evne katte har tillagt sig, fordi det immervæk er nemmere at indynde sig, end at rende rundt hele natten, og jage livet af mus og edderkopper.

Så tag derfor ikke fejl. Det er ikke en stakkels lille kat, der selv må skaffe sig til livets ophold, vi her ser på billedet, men en social kat, og selv om vi heller ikke her er helt enige, vil jeg alligevel driste mig til at mene, at det er en temmelig forkælet én af slagsen.

11 kommentarer:

Margrethe sagde ...

Hun er smuk, din Nyx. Så er katte ikke så forskellige fra hunde, de er også "sociale", vores var i hvert fald, og nedstirrede os i håb om at der faldt en godbid af, og tænk!!! - det gjorde der jo, så det virkede, haha.

Ibse sagde ...

Hvor er hun fin. Og forkælet. Men det er nok kun godt :)

Klidmosteren sagde ...

Sikke en smuk kat! Men du kan tro jeg kender det - katteøjne der suger smagen ud af hver bid man tager. For hvis nu man kunne blive bevilget en lille bid...bare en lillebitte en :-)

Anette sagde ...

Hvor er hun smuk ;) Vi plejer at lave sjov med at der ingen næring er i vores mad når vores hund har siddet og nedstirret os imens maden bliver tilberedt :D

Pernille på 1. sagde ...

Hvor er den smuk din nattegudine, vidste ikke at katte også kunne nedstirre en når man spiser, Hunde ja de kan :) men dejligt at de er "sociale"
Kan du have en god dag

Mette Lykke sagde ...

At spise er jo en social bevinhed, så selvføgelig må hun deltage..
Mine hunde er også meget social under måltiderne..
Smuk nattegudine, sorte katte har noget mystik og stolhed over sig..

Jeannette Mariae sagde ...

Hvor er hun smuk, hende den egenrådige natgudinde ;-)

Zette sagde ...

Og samtidig er det en meget fin en af slagsen

Mette H. sagde ...

Sådan er katte vist bare - min er i hvert fald, selvom hun lige har ædt en mus, sidder hun alligevel og tigger. Hun er smuk din sorte Nyx.

Fru Green sagde ...

Sikke hun troner.

jensdrejer sagde ...

Dejlig missehistorie - jeg kunne slet ikke lade være med at grine mens jeg læste den. Det meste af det kender jeg jo også selv.....