tirsdag den 2. juni 2009

Over åen

Måske, var det lige i overkanten, men husk nu på at foodprocessoren er afgået ved døden, så måske var det alligevel ikke helt tosset, at jeg i stedet for at rive, kørte en flok gulerødder, en tot, ingefær, lidt citron og tre peberfrugter igennem saftpresseren, og derefter brugte både saft og presserester i et brød.

Jeg har fået lettere tilgang til økologisk gær, og fra efteråret bliver det endnu nemmere. En pakke af slagsen røg i skålen sammen med muscovado, og da begge dele var smeltet sammen, rørte jeg saft og presserester med i.

Der var lavvande i den økologiske melbeholdning, så jeg måtte først spæde op med durum, men på sigt gik det fint, og der var nok af den almindelige. Olivenolie og min p. t. yndlingsblanding af lavendelblomst salt og stødt rosenpeber blev der også plads til.

Nu er hævehætten sat på skålen, og senere finder jeg ud af, om der kommer brød ud af forsøget. Går det godt, har jeg tænkt mig at tilsætte presserester i brød eller kager, bare sådan lidt i ny og næ.

Mens jeg venter, sætter jeg tænderne i en af mine yndlingsmadder, banan med mayo og friskkværnet sort peber. Uhm, altså!

4 kommentarer:

Zette sagde ...

Hold da op, det lyder godt nok som et superavanceret brød. Men banan med mayo? Næhh, nej, Sifka, det går da virkelig ikke. tsk, tsk, tsk

Lene sagde ...

Jeg elsker bananmadder men uden mayo og peber :-)

Og du har en herlig madfantasi :-)

Ibse sagde ...

Jeg har altid hørt, at man ikke må røre gær med sukker...men du kan godt få det til at hæve alligevel?

Susanne sagde ...

Banan med mayo og peber?! Det må jeg nok sige, den er ny for mig ;-)

Så vil jeg hellere smage brødet ;-)