tirsdag den 13. oktober 2009

Fisk i en fars

Den røde peberfrugt bliver skyllet, renset og delt, og minder til sidst om to halve nisserhuer, af de lange. Det er snart jul. Det er faktisk snart jul, og jeg er hyret som underholdningsnisse til en julefrokost.

Tyg lidt på den, mens jeg rører færdigrørt fiskefars sammen med en meget stor håndfuld hakket dild. Bare for at sætte lidt fut i den lidt pjaske-kedelige færdigfars. Jeg gør det aldrig mere, mumler jeg. Men food-processoren er død, så måske holder jeg ikke eget ord i den sag.

Drys med både salt og peber, og skålen bliver fejet ud til siden, så jeg kan skære agurk, peberfrugt og blommer i strimler og stykker, der kan gøre det ud for en lille sidelinie.

Jeg smækker barneskefulde fars på panden, og den tér sig præcis som klatkager på en decemberdag. Det er det, jeg siger, det er snart jul. Og jeg steger færdigt.

Limer det skiveskårede friske rugbrød sammen med lidt smør for at holde på formen. Trekantformen.

En let remouladesovs svæver over på tallerkenerne, og vi er klar. Nej, gu' er vi slet ikke, for der mangler småbitte stykker rå citron, samt et par dråber olie over den lille sidelinie, og nu er vi klar.

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Ok, jeg gik i stå ved det med underholdningsnissen. Du må ikke lave sådan en cliffhanger - jeg bliver total nysgerrig! :-D

Dana Watsham sagde ...

Jeg tror du ku være en fænomenal drag-nisse ...

Henriette sagde ...

Du er nu min ven på Ravelry :-)

Også jeg venter i spænding og med nysgerrighed

Hanne sagde ...

Ska´du være havenisse;)))