mandag den 5. oktober 2009

Kylling i karry og Kusmi

Problemknuseren blev den sorte gryde. Da den første blev hevet frem fra dybet, så kørte spisevognen.

Lækre, smækre porrer blev skåret i skrå mønter, og tre store fed hvidløg blevet skivet semityndt. Olivenolie blev varmet i den sorte, og karry i rigelig mængde blev vendt i det varme uden at branke. Derefter et skud tørret mynte, og så tilsatte jeg porrer og hvidløg.

Kyllingebryster blev skåret i håndterbare størrelser, og blev vendt til ny farve i selskab med løg-arterne. En squash var blevet ternet, og kom nu i gryden.

Efter nogen tids venden og drejen, var det blevet tid til tilsætning af væske, og det der lige var ved hånden, viste sig at være en pottefuld Kusmi med viol. Hva'fan', tænkte jeg, og pumpede et par skvæt eller fire i.

Efter mere simren kom jeg en dåse butterbeans op i festgryden, og lod det stå og putre videre, mens jeg kogte basmatiris med hel kardemomme og nelliker.

Om lidt spiser vi.

3 kommentarer:

Hanne sagde ...

Hvis det er hvad det kan blive til med madlavningslede, tør jeg slet ikke taænke på hvilke lyksaligheder du vil kunne trylle frem den dag du er helt i hopla;)
Jeg overlod dagens madlavning til yngstemand, lækre lakse/spinatpakker og en skudefuld salat mums.
Nu har sofaen foldet sig om min mandagstrætte krop. Der hækles og slubres varm kaffe.
God aften herfra

Piskeriset sagde ...

Fræk twist med mynten - super idé! Håber at din madlavningslede forsvinder snarest muligt, men jeg synes nu, at aftenens præstation er ret god, når køkkenet ikke lige er dit yndlingssted pt. :-)

Sifka sagde ...

Hanne, jeg må indrømme at den sorte gryde fik lysten frem. Næsten på normalt niveau. Nu må jeg se om det holder i længden.

Piske, ja mynten, det var en god lille detajle, som også gav pote i retten.

Nu lader jeg den sorte gryde stå fremme, så kommer det nok igen.